Toptalent op LekArt 2010


LekArt: 24 t/m 26 september 2010: Een spannende mix tussen kunstenaars van naam en aanstormend talent

CULEMBORG, 20100917 -- Om het jaar is Culemborg een podium voor veelzijdige kunst. De intieme sfeer van de oude binnenstad en het fraaie buitengebied met de uiterwaarden vormen dan de setting voor de kunstmanifestatie LekArt. Thema van LekArt 2010 is: Sporen, tekenen van tijd en identiteit. Gastconservator Ruud Priem: `Wie niet komt kijken, doet zichzelf echt te kort. Speciaal voor LekArt zijn hele mooie werken gemaakt. Het publiek zal verrast zijn door de grote namen, maar zeker ook door het aanstormend talent. Daar zullen we ongetwijfeld nog veel meer van gaan horen.'

44 Kunstenaars op 19 locaties
LekArt biedt ruimte aan zowel nieuwe als gevestigde namen. Er is nieuw werk te zien van de jonge Amsterdamse beeldhouwster Lotta Blokker, werk van de schilder Ger Lataster en van de veelbelovende fotografe Chantal Heijnen. Ook schilder en tekenaar Henk Pander is vertegenwoordigd. Willem den Ouden legt de wolkenluchten boven de rivier in alle varianten vast; Ben Luderer en Francis Konings hebben zich laten inspireren door de stad Culemborg. Werk van beeldend kunstenaar Jeroen Bolleman zal opdoemen uit het water van de Triosingel. En Sjoerd Tim laat zijn spoor handgegraveerd achter in de Culemborgse ramen.

LekArt Junior: Wall of Fame
LekArt Junior belooft dit jaar een bonte explosie van creativiteit te worden. Leerlingen van het voortgezet onderwijs spelen een kat-en-muisspel tussen identiteit en verborgenheid. Wie sporen nalaat wordt zichtbaar, kwetsbaar, opgemerkt. Wie ben je en hoe onderscheid je je van anderen? Basisscholen zijn letterlijk gaan zoeken naar sporen. Langs de Lek, in de binnenstad. Bijzonderheid: alle jeugdige bezoekers kunnen hun eigen spoor achterlaten op de `Wall of Fame' in de expositieruimte!

LekArt-café
Nieuw: het LekArt-café. Voor het eerst is Brasserie De Witte Buffel als expositielocatie opgenomen in de route. Even neerploffen om iets te drinken of wat te eten, kan hier. Op de dinerkaart staat zelfs een speciaal `Sporen-menu'.
www.lekart.nl





Ingezonden persbericht