Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn introduceert vernieuwde vrijwilligersprijs

Bepaal mee! Wie verdient de Apeldoorn Trofee?

De gemeente Apeldoorn introduceert in samenwerking met het Verenigingsburo en Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn de Apeldoorn Trofee, de vernieuwde vrijwilligersprijs. Inwoners van de gemeente Apeldoorn bepalen mee wie volgens hen deze vrijwilligersprijs op 6 oktober in ontvangst mag nemen. Met de vrijwilligerprijs wil de gemeente haar grote waardering uitspreken voor het belangeloze werk van duizenden vrijwilligers.

Via de speciale website www.apeldoorn.nl/trofee kunnen inwoners tot en met donderdag

16 september laten weten welke vrijwilligersorganisatie en welk veelbelovend vrijwilligersinitiatief of -project beloond moet worden met een eervolle prijs. Speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die een maatschappelijke stage hebben gevolgd, is er ook een maatschappelijke stageprijs.

Met de Apeldoorn Trofee zet de gemeente Apeldoorn de traditie voort van de jaarlijkse Louise de Brauwprijs. Onveranderd is dat alle inwoners van Apeldoorn een organisatie, persoon of initiatief kunnen voordragen voor deze Apeldoornse vrijwilligersprijs. De winnaar van de Apeldoorn Trofee ontvangt de wisseltrofee én een bedrag van 2.500 euro. De winnaar in de categorie veelbelovend vrijwilligersproject of initiatief krijgt de Louise de Brauwcheque ter waarde van 1.000 euro. Voor de winnende maatschappelijke stagiair(e) is er een VVV-bon van 100 euro en 400 euro voor de organisatie waar hij/zij de maatschappelijke stage gevolgd heeft. Alle winnaars krijgen bovendien een ballonvaart aangeboden.

Vakjury

Een vakjury, onder leiding van wethouder Paul Blokhuis, beoordeelt alle inzendingen op basis van het verhaal achter de voordracht. "De jury wil vooral weten waarom iemand de vrijwilligersprijs verdient. We hopen dan ook dat de inwoners van Apeldoorn massaal aan ons laten weten, wie volgens hen met recht de grootste waardering voor zijn of haar vrijwilligerswerk verdient", aldus juryvoorzitter en wethouder Paul Blokhuis.

Na het bestuderen van alle inzendingen maakt de jury op vrijdag 24 september de drie genomineerden per categorie bekend. Inwoners die een kandidaat hebben voorgedragen, krijgen daarna tot 1 oktober de gelegenheid om uit de genomineerden de persoonlijke favoriet in te sturen naar de jury. De vakjury neemt al deze adviezen mee en besluit uiteindelijk over de winnaar per categorie.

Prijsuitreiking

Gemeente Apeldoorn, Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn en het Verenigingsburo reiken op woensdag 6 oktober 2010 de Apeldoorn Trofee uit. De uitreiking vindt plaats vanaf 19.45 uur in Schouwburg Orpheus, aansluitend op de Beursvloer van Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn. Mensen die aanwezig willen zijn bij de uitreiking op 6 oktober, kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/trofee .

Meer informatie over de Apeldoorn Trofee is te lezen op de website: www.apeldoorn.nl/trofee

Einde persbericht