Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De officiële opening van HYPO de Kunstsuper is op vrijdag 24 september om 16:30 uur.

Delft krijgt de eerste de kunstsuper: de HYPO. Op vrijdag 24 september wordt de HYPO aan de Hippolytusbuurt 14, in het pand van TOP, geopend door wethouder Milène Junius en Rene Peek van de C1000 supermarkt. De HYPO is een super waar kunst wordt verkocht van vooral Delftse kunstenaars, ontwerpers/designers, fotografen en voor iedereen. Dit alles als experiment gedurende het laatste kwartaal van 2010.

De HYPO krijgt een eigentijdse aanpak, fungeert als etalage en verkoopplek voor (startende) kunstenaars en ontwerpers. Door een brug te slaan tussen kunstenaars en ontwerpers èn het winkelend publiek, willen we kunst en design bereikbaar en tastbaar maken. Er wordt een podium geboden om diverse talenten zichtbaar te maken. Kunst en design worden verkocht zonder winstoogmerk.

In de HYPO wordt unieke en bijzondere kunst en producten aangeboden zoals toegepaste kunst, design, mode, accessoires, foto's en boeken gemaakt met ambacht, liefde en een verhaal. Het gaat om vernieuwende en toonaangevende producten, ambachtelijk vervaardigd.

De HYPO wordt niet alleen een kunstsuper maar ook een tijdelijke expositieruimte en een ontmoetingsplek waar het winkelend publiek kennis kan maken met kunstenaars en ontwerpers. Er is dan ook de mogelijkheid tot het geven van lezingen en workshops voor en door kunstenaars.

Nieuw onderdeel van de HYPO is het café; een plek voor koffie, taart, broodjes, ook eerlijk in Delft gemaakt, biologisch en met verhaal.

Als het experiment een succes is dan krijgt het een vervolg. De HYPO kan dan uitgroeien tot een hotspot voor kunst en design. Het initiatief wordt ondersteund door Fonds 1818 en de gemeente Delft.

De openingstijden zijn woensdag tot en met zondag van 10:30 uur tot 17:30 uur. Het adres is Hippolytusbuurt 14 in Delft. De opening wordt verricht door wethouder Milène Junius en René Peek van de C1000 supermarkt.