Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 15 september 2010

Openingsweekend ForumImages

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september is het zover: ForumImages opent zijn deuren! De voormalige Camerabioscoop aan het Hereplein wordt feestelijk omgedoopt tot ForumImages. Filmtheater Images en Groninger Forum ontmoeten elkaar hier en bundelen hun krachten. Nieuwe concepten en formats worden ontwikkeld en er is ruimte om het reguliere aanbod uit te breiden. Tijdens het openingsweekend lichten we een tipje van de sluier op met een divers programma: exclusieve voorpremières, films met livemuziek, debat, een kindermatinee, dj's en veel meer.

Een greep uit het feestelijke openingsprogramma:

Vampyr vs. Taurus & Owsum: een hors-categorie vertoning uit de serie Forumfilmklassiekers. Vampyr van Carl Theodor Dreyer wordt op de openingsavond live van een audiovisuele soundtrack voorzien door de mannen van Owsum en de muzikanten van Taurus.

Flitsen: een speciaal voor het openingsweekend gemaakte videotour van theatermaker Judith Hofland Met een iPod Touch als gids ga je al wandelend op een onderzoek in en rond ForumImages.

Voorpremières uit alle windstreken: volwassen cinema als Winter's Bone (VS, Debra Granik), The Killer Inside Me (VS, Michael Winterbottom) en Uncle Boonmee (Thailand, Apichatpong Weeresethakul). Maar ook van kinderfilm als Knoester (Noorwegen, Åsleik Engmark) en de documentaire L'amour fou - Yves Saint Laurent (GB, Pierre Thorreton).

De primeur van Cinemadiner: terwijl u geniet van een innemende, hilarische of ontroerende filmhuishit, Tapas in dit geval, krijgt u een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld - waarbij de chef zich laat inspireren door de film die draait.

Debat: In de kunst en politiek woedt een discussie over de rol van de overheid inzake kunst en cultuur. Zijn kunst en cultuur "linkse hobby's" waar de overheid zich niet mee moet bemoeien? Of moet de overheid juist kiezen voor kunst en cultuur vanwege hun maatschappelijke, economische of sociale rol?

Filmklassiekers: City Girl (met livemuziek van Kevin Toma) en The Red Shoes.

En verder: The Tower; een interactief videoproject van Snow Video, The best of Format GAVA 2010, trailers, kinderactiviteiten en meer.

Vrijdagavond gratis entree
Om de opening én het begin van het weekend extra feestelijk te maken bieden we het programma op vrijdagavond 24 september gratis aan. Bezoekers moeten wel een kaartje halen bij de kassa van ForumImages. Het hele programma staat in een kloek boekje dat in de stad Groningen breed wordt verspreid maar is ook te vinden op www.forumimages.nl.

ForumImages
Hereplein 73
9711 GD Groningen
www.forumimages.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al regelmatig spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.