Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 16 september 2010

EA-Helixprijs voor Eschbach

De Evangelische Alliantie (EA) kent in 2010 de Helixprijs toe aan ds. Hans Eschbach. Hij geeft al vijftien jaar leiding aan het Evangelisch Werkverband, een vernieuwingsbeweging binnen de PKN. De organisatie heeft, mede dankzij de bezielende leiding van Eschbach, daadwerkelijk een grote invloed gehad op de ontwikkelingen binnen deze kerk.

Hans Eschbach krijgt de prijs voor zijn grote passie voor de verkondiging van het Evangelie van Jezus Christus en voor de missionaire roeping van de gemeente om 'het verlorene te zoeken en thuis te brengen'. Een concreet voorbeeld hiervan is de 'Welkom Thuis tour' in 2009. Eerder werkte hij als evangelist voor Youth for Christ en hij was ook twintig jaar actief als gemeentepredikant. Als directeur van het Evangelisch Werkverband leverde hij een belangrijke bijdrage aan een positieve beeldvorming van de evangelische beweging binnen de kerken en zette hij zich in voor de belangen van migrantenkerken, in het bijzonder in de Bijlmer. Eschbach staat bekend om zijn visionaire leiderschap en pastorale betrokkenheid bij mensen.

De EW-directeur reageerde verrast op het bericht: "Ik vind het een eer om de Helixprijs te mogen ontvangen, temeer omdat de prijs is ingesteld door ds. Erik Veenhuizen, toen hij voorzitter was van de EA. Hij is voor mij een groot inspirator geweest, zowel in mijn tijd als predikant als in mijn tijd als directeur van het EW. Bij alle dingen die ik heb mogen doen ben ik me steeds bewust geweest dat ik leefde en werkte in grote afhankelijkheid. Allereerst van de Heer van de kerk, maar ook van de mensen om me heen. Want er staat een heel 'legertje' van bestuursleden, stafwerkers en vrijwillige medewerkers om me heen, die zich inzetten voor het realiseren van de visie voor de geestelijke vernieuwing van de kerk."

De nieuwe EA-voorzitter ds. Willem Smouter reikt de Helixprijs uit tijdens de EA-deelnemersvergadering op 24 september.