Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 21 september 2010

Kijk, ruik en hoor
Oogstfeest Van Grond Tot Mond op vrijdag 24 september

De Dantetuin in de Rotterdamse wijk Lombardijen staat sinds eind april vol met groenten en kruiden. Wijkbewoners zorgden sindsdien samen voor hun collectieve groentetuin. Op vrijdag 24 september om de letterlijke en figuurlijke 'oogst' te vieren. U bent welkom van 16.00 tot 19.00 uur aan de Guido Gezelleweg in Lombardijen. Het wordt een informele happening, waarbij u kunt kijken, praten, ruiken en proeven.

Van Grond tot Mond
De Dantetuin maakt onderdeel uit van het project Van Grond tot Mond. Dat is een initiatief van Partners for Healthy Cities, dat uitgevoerd wordt door woningcorporatie Com·wonen in nauwe samenwerking met een groep bewoners uit Lombardijen. De naam 'Van grond tot mond' zegt al veel: het doel is om bij wijkbewoners de belangstelling voor gezonde voeding en gezonde voedsel bereiding aan te wakkeren door alle facetten van de voedselketen, van productie tot consumptie, voor jong en oud inzichtelijk te maken en aan den lijve te laten ondervinden.

Gezonde leefstijl
'Van Grond tot Mond' is het eerste project wat door Partners for Healthy Cities ten uitvoer wordt gebracht. Partners for Healthy Cities is een privaat-publiek samenwerkingsverband tussen vijf Rotterdamse partijen die zich inzetten om de gezondheid van de Rotterdammers te verbeteren. Die partijen zijn Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Com·wonen, De Stromen Opmaat Groep, GGD Rotterdam-Rijnmond en het Albeda College. Waarom dit initiatief? Onderzoek wijst uit dat de gezondheid van de Rotterdammers slechter is dan elders in Nederland. Door het smeden van vitale coalities en samenwerkingsverbanden op stads-, wijk- en buurtniveau en het initiëren van 'gezonde' projecten, probeert Partners for Healthy Cities een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaler Rotterdam.

Noot aan de redactie,