Noord Zuid Verbinding tussen Overpelt en Eksel afgesloten richting Hasselt

22/09/2010 15:47

Vlaamse Overheid

Vrijdagavond 24 september 20.00 uur start het Agentschap Wegen en Verkeer met de overlaging van de Noord Zuid verbinding (N74), richting Hasselt, tussen de kruising met de Astridlaan (N712, Overpelt) en de kruising met Overpeltbaan (Eksel).

Vrijdagavond 24 september 20.00 uur start het Agentschap Wegen en Verkeer met de overlaging van de Noord Zuid verbinding (N74), richting Hasselt, tussen de kruising met de Astridlaan (N712, Overpelt) en de kruising met Overpeltbaan (Eksel). Op 3 oktober moet de baan weer volledig open zijn voor het verkeer. De uitvoeringstermijn is echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen. Met deze werkzaamheden zal het agentschap de schade aan het wegdek herstellen en het geluidsniveau verminderen.

De aannemer zal eerst een aantal herstellingen uitvoeren aan het huidige betonnen wegdek. Zodra deze zijn uitgevoerd, start hij met de aanleg van het asfalt. Voor deze werkzaamheden maakt het agentschap gebruik van SMA (Split Mastiek Asfalt). Dat is een soort 'fluisterasfalt' waarbij het rolgeluid zo'n 2 tot 3 dB(A) lager ligt dan bij dicht asfalt. Het verkeer, richting Hasselt, zal op het tegengestelde rijvak geleid worden zodanig dat er ter hoogte van de werken een permanente doorgang is van 2x1 in plaats van de gebruikelijke 2x2 rijstroken. Om de hinder extra te beperken blijft de afrit in Eksel (richting Hasselt, ter hoogte van de Overpeltbaan) open tot woensdag 29 september. In de loop van die dag wordt ook deze afgesloten tot het einde van de werkzaamheden. Het verkeer dat deze afrit wil gebruiken, wordt dan omgeleid over het volgende complex ter hoogte van de Peerderbaan (N73, Hechtel). Opgelet: Omwille van de slechte weersomstandigheden, die voor vrijdagavond voorspeld worden, zal de aannemer donderdagnacht al de tijdelijke markeringen aanbrengen. Deze zullen echter pas vanaf vrijdagavond van toepassing zijn.

Totale lengte van de werf: 4,287 km Kostprijs: 693.369,08euro (incl. BTW)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel