VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 23 september
2010/099/JS

Afterparty Suikerfeest 2010 bij VU/VUmc

Op vrijdag 24 september organiseren VU en VUmc een groot multicultureel festijn: Afterparty Suikerfeest 2010. Moeders van studenten en koks van VUmc zorgen voor traditionele gerechten uit Marokko, Turkije, Suriname, Afghanistan en Pakistan. Wethouder integratie en diversiteit Andrée van Es spreekt de aanwezigen toe. Met dit wervelende en kleurrijke evenement laten VU en VUmc de diverse culturen binnen hun organisaties tot hun recht te laten komen.

Jaarlijks vieren VU en VUmc het traditionele Suikerfeest als afsluiting van de Ramadan. Ook dit jaar wordt er een multicultureel evenement georganiseerd waarbij dans, muziek en eten centraal staan. Nadat iedereen in de huiselijke kring het Suikerfeest heeft gevierd doen VU en VUmc het met deze afterparty nog eens goed over.

Tien moeders van studenten VU/VUmc zijn druk bezig met het samenstellen en bereiden van verschillende nationale gerechten die tijdens dit Suikerfeest worden gepresenteerd. De koks van VUmc assisteren de moeders met het maken van deze gerechten. Tanja Jadnanansing, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, zal deze avond presenteren.

Noot voor de redactie:
Wilt u bij het symposium aanwezig zijn of wilt u meer informatie, neem dan u contact op met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten.

Achtergrondinformatie (