Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 23-09-2010

FRANS WEISGLAS TE GAST IN 'AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE' OP RADIO 1

AVRO Vrijdagmiddag Live wordt vrijdag 24 september, zoals elke week, live uitgezonden vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Jan Mom presenteert tussen 14.00 en 16.30 uur een prikkelende talkshow met daarin nieuws, opinie en debat, satire, sport, kunst en cultuur, live muziek en een flinke dosis vrijdagmiddaggevoel. Deze week komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Hoofdgast in deze uitzending is voormalig diplomaat, ex-politicus en VVD-coryfee Frans Weisglas. Na het opzeggen van het VVD lidmaatschap van Joris Voorhoeve, lijkt Frans Weisglas nog de enige die openlijk zijn vraagtekens zet bij de huidige koers van zijn partij.

Elke uitzending doet een bekend kunstenaar verslag van zijn tocht langs een bioscoop, poppodium of theaterzaal. Deze week vertelt bariton Ernst Daniël Smid uitvoerig over zijn bezoek aan een drietal voorstellingen. Hij geeft zijn oordeel over het concert van De Dijk, de show van cabaratier Diederik van Vleuten en het theaterstuk Karakter.

Wekelijks in de uitzending live muziek van een bekende artiest. Deze week een optreden van Perquisit. Daarnaast schuiven de vaste gasten aan: Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. In wisselende samenstelling delen diverse journalisten hun opvattingen met het publiek. Deze week bespreken Ad van Liempt, Arnold Karskens en Hasnae Bouazza de actualiteiten.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.
AVRO Vrijdagmiddag Live, iedere vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur op Radio 1.