Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 24-09-2010

Tien torens diep genomineerd voor Cinekid Kinderkast Publieksprijs

Tien torens diep, de succesvolle jeugddramaserie over de avonturen van drie mijnwerkerskinderen van de AVRO en L1, is genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs fictie. Elk jaar nomineren een vakjury en een publieksjury ieder drie programma's in twee categorieën: fictie en non-fictie. Er wordt gekozen uit tientallen jeugdprogramma's van publieke en commerciële omroepen uit Nederland en Vlaanderen.

Tien torens diep is genomineerd door de publieksjury na een voorselectie door de vakjury, bestaande uit: Ineke Houtman, Ingeborg Jansen, Mieke de Jong, Chris Silos en Ingrid Wolff. Kinderen kunnen vanaf 4 oktober hun stem uitbrengen op www.cinekid.nl/kinderkast. Op woensdag 20 oktober worden de genomineerde programma's opnieuw door Z@pp uitgezonden.

Tien torens diep speelt zich af in de jaren '50 in de voormalige mijnstreek in Zuid - Limburg en gaat over de vriendschap tussen Stef, Victor en Wietske. Samen hebben ze een geheime club met maar één doel: de spannende wereld van de steenkolenmijnen in! Tien torens diep is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens, verschenen bij Uitgeverij Van Holkema en Warendorf, en geproduceerd door Bijker Producties. De serie is in 2010 uitgezonden door AVRO en L1 en heeft daar hoge kijkcijfers gehaald.

Jacques Vriens is zeer verheugd over de nominatie. Ook AVRO hoofdredacteur Z@pp / Nederland 3 Danielle Meyer is erg enthousiast: "Tien torens diep gaat over een belangrijk deel van de Nederlandse cultuurhistorie. De AVRO is er trots op dat zij dit stukje cultuur door kan geven aan de jongere generatie. Wij hopen hiermee een brug te kunnen slaan tussen de generaties in Limburg in het bijzonder maar ook in de rest van Nederland. Dankzij een vruchtbare samenwerking tussen Bijker producties, L1, diverse regionale organisaties en de AVRO is er een prachtige serie ontstaan. Het is geweldig dat dit door het publiek wordt herkend en gewaardeerd."

De winnaars van de Cinekid Kinderkast-Televisieprijzen 2010 worden op 29 oktober bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking van Cinekid te Amsterdam.



Algemene omroepvereniging AVRO