Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Almen - Vuilniswagen van weg geraakt en in water beland   |

Een chauffeur van een vuilniswagen is vrijdagmiddag 24 september ernstig gewond geraakt toen zijn vuilniswagen in Almen door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, op een brug. De vuilniswagen is door de afrastering van de brug gereden en enkele meters later in het water terecht gekomen. Een collega van de chauffeur die naast hem zat raakte lichtgewond.


De hulpdiensten ontvingen rond 14:30 uur een melding over het ongeval op de Vordenseweg, op de Spitholterbrug, en gingen met spoed ter plaatse. Ter plekke bleken beide mannen via de voorruit, die er door de klap uit geknald was, uit de cabine te zijn gekomen. Een passerende motorrijder heeft hen op de kant geholpen. De chauffeur is door een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn collega is hevig geschrokken, maar zijn letsel viel mee. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


De vuilniswagen was gevuld met huisafval. Rijkswaterstaat, de provincie en de brandweer zijn bezig met het bergen van het afval en de vuilniswagen. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. De weg zal nog enkele uren in beide richtingen afgesloten zijn.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --