CDG Europe BV


24-9-2010

Veeam lanceert gratis e-book over VMware disaster recovery

Eerste hoofdstuk geschreven door virtualisatie-expert Eric Siebert

Veeam Software, leverancier van data protection-, disaster recovery en systems management-oplossingen voor virtuele datacenter-omgevingen die op VMware draaien, lanceert vandaag het eerste hoofdstuk van haar gratis e-book, geschreven door virtualisatie-expert Eric Siebert. Het nieuwe e-book, getiteld "The expert guide for VMware data protection and disaster recovery", is bedoeld voor CIO's, IT-directeuren,
-consultants, en -managers.

Het eerste hoofdstuk geeft een introductie in virtualisatieconcepten en bespreekt waarom back-up- en management-tools voor fysieke servers niet geschikt zijn voor gevirtualiseerde infrastructuren. De volgende, nog te schrijven, hoofdstukken richten zich op de kritische overwegingen bij het kiezen van de juiste back-up- en disaster recovery-oplossingen voor een VMware-omgeving. Hierbij wordt onder meer gekeken naar eisen, budgetten en issues zoals het opslaan op tape of disk.

Elk nieuw hoofdstuk kan gedownload worden zodra het gereed is. Via http://www.veeam.com/go/vmware-data-protection-disaster-recovery-expert
-guide-c1 kunnen geĂŻnteresseerden zich registreren zodat ze automatisch bericht ontvangen als een nieuw hoofdstuk klaar staat.

"Eric is een zeer gewaardeerde schrijver en goeroe van de VMware Technology Network (VMTN) support fora. Dit maakt hem zeer geschikt om CIO's en IT-managers te wijzen op issues rondom databescherming en disaster recovery in een gevirtualiseerde omgeving," aldus Doug Hazelman, Senior Director Product Strategy van Veeam Software. "Hoewel VMware-beheerders dagelijks te maken hebben met deze problemen, kan het management zijn voordeel halen uit een beknopte, prettig leesbare bespreking van disaster recovery-methoden, de unieke eisen waaraan een gevirtualiseerde omgeving moet voldoen en belangrijke vergelijkingscriteria om zo de juiste keuze voor een specifieke situatie te kunnen maken."

De auteur van het e-book, Eric Siebert, is naast schrijver ook blogger. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-industrie. De laatste tijd houdt hij zich vooral bezig met serverbeheer -en virtualisatie. Siebert is een zeer actief lid van de VMTN-community en heeft verschillende boeken geschreven. Zijn meest recente boek is getiteld 'Maximum vSphere'. Ook heeft Siebert zijn eigen website, vSphere-land, met daarop informatie over VMware VI3.

Het eerste hoofdstuk van het nieuwe e-book kan nu gratis gedownload worden via
http://www.veeam.com/go/vmware-data-protection-disaster-recovery-expert