Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zijdebalen bestemmingsplan goedgekeurd!

Op 23 september jl. stemde de gemeenteraad van Utrecht in met het bestemmingsplan voor Zijdebalen. Dat betekent dat de ontwikkeling van het woonprogramma nu in een stroomversnelling komt. De start verkoop wordt nog dit jaar verwacht.

Zijdebalen wordt door de gemeenteraad aangemerkt als belangrijke binnenstedelijke ontwikkeling en herbergt straks bijna 500 woningen in een zeer brede prijsrange van E 192.000,- tot E 850.000,-. Het goedgekeurde bestemmingsplan maakt de weg vrij voor de bouwvergunning en de ontwikkeling van het bijzondere woonprogramma. Er komen studio's, lofts en penthouses. Maar ook stadswoningen en startersappartementen, allen met een hoog kwalitatieve binnenstedelijke uitstraling.

De realisatie van Zijdebalen zal in vier fasen verlopen. Naar verwachting start de verkoop nog dit jaar, waarna de bouw van fase 1 in de eerste helft van 2011 van start kan gaan. In april van dit jaar stemde de gemeenteraad in met het Stedenbouwkundig Programma van Eisen. Daarna hadden nog drie amendementen invloed op het ontwerpbestemmingsplan.

Het projectgebied Zijdebalen grenst ten noordwesten aan het centrum en wordt ingesloten door de Westerdijk, David van Mollemstraat, Zeedijk en Kaatstraat. Het gebied wordt tot aan de ontwikkeling van de woningen gebruikt voor culturele en muzikale doeleinden. Meer informatie komt binnenkort beschikbaar. GeĂŻnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.zijdebalenwonen.nl.