KNHS

Carmen Römer barst van zelfvertrouwen
24 september 2010
Carmen Römer met Tuff Enuff

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Zaterdag gaat in de Amerikaanse staat Kentucky de WEG van start, met in acht hippische disciplines de wereldkampioenschappen. Op zondag zullen de eerste medailles verdeeld worden in de endurance, een rit te paard over 160 kilometer. Voor Nederland neemt Carmen Römer deel, met de in Amerikaans bezit zijnde Tuff Enuff. Carmen Romer (Landgraaf) (25) barst pal voor de start van de 160 kilometer lange endurancerit die zondag op het programma staat van het zelfvertrouwen. "Mijn paard Tuff Enuff en ik zijn er helemaal klaar voor en als we beide een topdag hebben denk ik mij in de strijd om de medailles te kunnen mengen!", aldus de amazone.

De amazone heeft geen enkele last van stress. "Ik heb dit jaar 22 verschillende wedstrijden gereden, dus de ervaring om te kunnen presteren heb ik. Probleem is dat ik graag meer van de route had willen verkennen. Dit is echter bijna allemaal privé terreinen en dat maakt het niet gemakkelijk om de route te leren kennen. Wat ik heb gezien is een parcours dat op het eerste gezicht vlak lijkt, maar toch zit er veel vals plat in en is het af en toe best heuvelachtig. Daarnaast is het behoorlijk bochtig en zijn er diverse smalle doorgangen. Dat betekent dat het in het begin best dringen kan zijn", aldus Römer, die zich heeft voorgenomen om vanaf het begin met de eersten mee te gaan. "Mijn paard is gespierder en fitter dan toen ik mij met hem kwalificeerde voor deze wereldkampioenschappen. Toen haalden we een gemiddelde snelheid van twintig kilometer per uur en dat moet nu ook weer tot de mogelijkheden behoren. Dat wil echter niet zeggen dat ik iets ga forceren. Tuff Enuff is een diertje dat in zijn ritme moet komen en dan kan hij bijna zonder energie te verbruiken enorme afstanden overbruggen", aldus Römer.

De tactiek van Carmen is gedurende de wedstrijd eenvoudig. "Als ik mij tot de laatste kilometers in de kopgroep kan handhaven, dan ga ik wachten tot de laatste kilometer. Mijn paard heeft enorm veel snelheid en die kan ik dan heel goed gebruiken voor de eindsprint. Mocht echter gedurende de wedstrijd de hartslag gaan oplopen, dan schakel ik terug in de hoop dat mijn paard zover kan herstellen dat we daarna weer harder kunnen gaan. Tuff Enuff heeft iets weg van een dieselmotor, vandaar dat we hem dan ook liefkozend 'Tuff' noemen. Dat staat eigenlijk voor zijn onverzettelijkheid en de zekerheid van een locomotief", aldus Römer, die zich met dit paard op zijn minst een plaatsje bij de eerste tien toedicht.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://www.alltechfeigames.com

Foto Carmen Römer door: www.melissen.net