Intertek ondersteunt historische transatlantische vlucht met biobrandstof

ROTTERDAM, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20100924 --

Intertek, de toonaangevende aanbieder van oplossingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voor een breed scala aan bedrijfstakken over de hele wereld, heeft de vliegtuigbrandstof getest die is gebruikt tijdens een historische transatlantische vlucht van Canada naar Duitsland, met een eenmotorig propellertoestel dat op biobrandsof vliegt. Intertek werd als partner bij het project betrokken om de kwaliteit van de gebruikte brandstof te testen en om zowel tijdens de ontwikkelingsfase van de brandstof als tijdens de vlucht zelf test- en adviesdiensten te leveren.

Als sponsor van het project heeft Intertek adviesdiensten geleverd, met het doel de kwaliteit van de alternatieve brandstof te waarborgen en erop toe te zien dat deze zou voldoen aan de strenge standaarden en specificaties die voor vlietuigbrandstof gelden. Het Nederlandse Clean Technology Development Center (CTDC) heeft het initiatief tot het project genomen om nieuwe brandstofmengsels voor vliegtuigen, op basis van hernieuwbare biobrandstofbronnen, onder de aandacht te brengen. CTDC is in 2008 opgericht door Ben Cappelle, voormalig officier van de Nederlandse Luchtmacht. Samen met Argos Oil en BioMCN heeft CTDC een geheel nieuwe vliegtuigbrandstof ontwikkeld, die een goed bruikbaar alternatief vormt voor de nu algemeen gebruikte brandstoftypen. Volgens Cappelle was dit de eerste transatlantische vlucht met een eenmotorig toestel waarbij biobrandstoffen zijn gebruikt en laat het project zien dat het gebruik van biobrandstoffen ook voor vluchten over lange afstanden een optie is.

Jay Gutierrez, Executive Vice President van de divisie Oil, Chemical & Agri and Government Services van Intertek, gaf als commentaar: “Intertek beschouwt het als een eer zo’n belangrijke ondersteunende rol te kunnen spelen in dit baanbrekende, innovatieve project, gericht op alternatieve vliegtuigbrandstoffen.”

Het toestel steeg op 13 augustus 2010 op in het Canadese Toronto en landde, na tankstops in Groenland, IJsland en Schotland, op 21 augustus op het Duitse vliegveld Nordhorn-Lingen, nabij de Duits-Nederlandse grens.

Ga voor meer informatie naar: www.intertek.com/energy/alternative/biofuel-atlantic-flight/

Over Intertek:

Intertek (ITRK.L) is een toonaangevende aanbieder van oplossingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid en bedient een breed scala aan bedrijfstakken over de hele wereld. De medewerkers van Intertek geven meerwaarde aan de producten en processen van haar klanten, zodat deze hun positie op de wereldmarkt kunnen versterken. Intertek ondersteunt haar klanten door middel van haar wereldwijde netwerk van ruim 1000 laboratoria en kantoren en ruim 26.000 medewerkers in meer dan 100 landen. www.intertek.com

Over het Clean Tech Development Center:

Ben Cappelle heeft het Clean Tech Development Center BV in 2008 opgericht. Het toegewijde team van CTDC heeft zich ten doel gesteld om als eerste R&D testcentrum voor de luchtvaart een bruikbare en concurrerende biobrandstof voor de luchtvaartindustrie te produceren, samen met haar partners Argos oil en BioMCN. http://www.ctdc.nl

Foto’s/Multimediagalerij op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6441099〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Intertek
Michel Verhoef, +31 (0) 10 4902713
Director Laboratory Business Development
michel.verhoef@intertek.com
of
Sarah Ogilvie, +44 20 7396 3434
Mediarelaties Europa
sarah.ogilvie@intertek.com
of
Cassandra Biscanin, +1 713-407-3500
Media Relations Americas
Cassandra.biscanin@intertek.com
of
Erik Holladay, +1 713-407-3500
Global Marketing Director, OCA Division

erik.holladay@intertek.com

Ticker_symbol LSE:ITRK