Gemeente Rheden

Posbankloop 2010: 26 september

De ATAG Posbankloop combineert sportiviteit met een gezellige, ontspannen sfeer. Landschappelijk gezien behoren de hardloopwedstrijden en wandeltochten tot de mooiste van ons land.

logo Posbankloop

Wandelen

Alle vormen van wandelen, van traditioneel wandelen tot en met het populaire nordic walking, kunnen worden beoefend. Deelnemers hebben de keuze uit vier afstanden: 7½, 17, 25 en 30 kilometer. De tocht over 7½ kilometer is een gezinswandeltocht naar de tuinen van Kasteel Rosendael. In 2009 namen in totaal bijna 1.200 mensen aan de wandeltochten deel.

Hardlopen

De 15 kilometerloop is het hoofdnummer van de ATAG Posbankloop Velp. Het is een pittige (dus uitdagende!) loop over een heuvelachtig parcours. De loop gaat over verharde, autovrije wegen en beslaat één ronde, met start en finish in Velp. De lopers komen ook door Rheden en Rozendaal.

De ROC A12 6 kilometerloop heeft een heel eigen karakter. Het parcours voert door het prachtige Velp-Noord, alvorens via de Beekhuizenseweg het bosrijke buitengebied wordt aangedaan. Het hoogtepunt, ook letterlijk, is de Emmapiramide (80m), die vanaf de kant van camping Beekhuizen moet worden beklommen. Best een lastige heuvel weten lopers die de Emmapiramide al eens hebben bedwongen.

Inschrijven kan tot zondag 19 september 24.00 uur op www.atagposbankloop.nl.
Inschrijven voor de Bedrijvenloop kan tot zondag 19 september 24.00 uur via dezelfde site.