Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites..Anne Julie in Jazzclub Daaldersplaats

Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt zangeres Anne Julie uit voor een concert op 26 september a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek, waar plaats is voor zo'n 100 gasten. De Daaldersplaats ligt tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen de gasten gebruik maken van een 4 gangen jazzdiner voor 17,50. De presentatrice Terry Emmery zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Vorig Concert Lisa Boray
De gevierde zangeres Lisa Boray bracht een repertoire met veel Peggy Lee songs, ook zong zij een paar gevoelige duo stukken; een met haar pianist Hans Jansen en met Harry Emmery op bas het stuk Lover come back to me. Het publiek was in grote getallen gekomen, de zaak zat bomvol met zo'n 100 gasten, die ontzettend genoten van het spel van Lisa en haar 'mannen'.

Anne Julie

De Deense zangeres Anne Julie Friisholm is een aanstormend talent, zij heeft een stem met vele mogelijkheden en heeft een zeer innemende presentatie. Zij studeerde aan het conservatorium in Kopenhagen en later in Rotterdam en Amsterdam. Anne Julie zingt zowel traditionele jazz, soul als popmuziek. Zij heeft optredens verzorgd in Europa, de USA en Rusland .Met haar band Copenhagen/Amsterdam Connection heeft zij veel bekendheid gekregen in Duitsland. Bovendien doceert zij aan het conservatorium. Peter Groeneboom is haar vaste pianist, hij studeerde in 1990 af aan het conservatorium in Den Haag. Hij speelt vrijwel alle muziekstijlen als funk, soul en jazz. Hij speelt met o.a. Jan Akkerman, Kaz Lux, Marjorie Barnes en Thijs van Lee en werkte mee aan verschillende radio- en televisieprogramma's. Peter componeerde de muziek voor twee CD producties. Bovendien coacht Peter het bedrijfsleven door gebruik te maken van muzikale improvisaties. Drummer Bartho Staalman studeerde aan het Rotterdams conservatorium en vervolgens aan de Pop Academie. Bartho speelt al drums vanaf zijn 13e jaar en heeft inmiddels zelf een drumschool. Bartho heeft gespeeld in een film over het leven van Herman Brood als muzikant. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 35 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speeltechniek: het Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. In 2009 kwam zijn solo cd Double Bass uit. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub. Het wordt een concert met veel mooie en bekende jazz stukken.

Anne Julie: 26 september a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, - p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek). Volgend concert: 31 oktober Eline Gemerts.