Ingezonden persbericht

25 september 2010

Laatste Cultuur Sprint voor Gerard de Kleijn

In vol ornaat stonden Gerard de Kleijn (directeur Amersfoort in C) en Edwin van 't Hart, een van de prijswinnaars van de Museumnachtloterij, afgelopen vrijdag bij Kunsthal Kade klaar om te beginnen aan hun Cultuurlint Sprint. Van 't Hart had deze uitdaging gewonnen tijdens de Museumnachtloterij: zijn winnende lot kon hij inwisselen tegen een heuse competitie hardlopen tegen de directeur van de Amersfoortse musea.

Links Edwin van 't Hart en rechts Gerard de Kleijn, schouder aan schouder door het lint.

Het Cultuurlint vormt een denkbeeldig lint door de binnenstad langs de vier Amersfoortse musea: Kunsthal KAdE, dwars door Museum Flehite, langs Armandomuseum en als eindpunt Mondriaanhuis. Het blauwe lint werd door De Kleijn zelf bedacht en vormt een verbinding tussen musea en diverse ondernemers uit de binnenstad waarbij de verbindende factor natuurlijk Kunst en Cultuur is. "Het lint zelf is 842 stappen", meldt de Kleijn:" nu kijken wie er als eerste de eindstreep haalt!."

Voor De Kleijn was deze vrijdag ook een afscheidsdag; het was zijn laatste werkdag als directeur Amersfoort in C en hoofd Mondriaanhuis. Gerard de Kleijn stopt bij Stichting Amersfoort in C en zal per 1 oktober in Gouda beginnen als directeur van Museum GoudA. Daarnaast bekleed hij sinds juli van dit jaar de functie van voorzitter van de Amsterdamse Kunstraad. Voor de Kleijn dus ook een memorabele race, een heuse afscheidsloop langs het lint door de prachtige binnenstad van Amersfoort.

Wie er won? Het werd uiteindelijk gelijkspel, Beide heren zetten de hardlooppas erin en een recordtijd neer. Binnen 3 minuten haalden De Kleijn en Van 't Hart de eindstreep op het terras van het Mondriaanhuis waar ze tegelijkertijd door het feestlint liepen. Missie volbracht!

De Kleijn en Van 't Hart, missie volbracht

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort
T 033 46 00 170
info@mondriaanhuis.nl
www.mondriaanhuis.nl