CNV Vakmensen


29 september: demonstratie in Brussel

10 september 2010
Minder strenge bezuinigingen, meer aandacht voor duurzaamheid, bescherming van lonen en pensioenen. Met een demonstratie in Brussel, op 29 september, willen vakbondsleden uit een groot aantal Europese landen aandacht vragen voor een sociale oplossing van deze onderwerpen.

Het Europese VakVerbond, waar CNV Vakmensen bij is aangesloten, organiseert op 29 september een demonstratieve optocht in Brussel.

"We willen aan de Europese leiders laten zien dat we het niet eens zijn met de rigoureuze economische keuzes die Europese regeringen nu maken", zegt organisator Peter de Jong. "We zitten middenin de grootste crisis sinds de jaren '30. We hebben te maken met een fors stijgende werkloosheid, waardoor miljoenen Europeanen zich in een kwetsbare en onzekere situatie bevinden. Het enige waar de regeringen aan lijken te denken, is het terugdringen van het begrotingstekort. CNV Vakmensen wil dat er veel meer aandacht komt voor het belang van de `maakindustrie' in Europa, voor duurzaamheid, voor bescherming van lonen en pensioenen."

Meedoen?
Ben je lid van CNV Vakmensen en wil je - alleen of samen met collega's
- meedoen aan de demonstratie in Brussel? Mail dan vóór 18 september naar Peter de Jong. Per post kan ook: CNV Vakmensen, t.a.v. Peter de Jong, Tiberdreef 4, Postbus 2525, 3500 GM Utrecht

Let op!
Vermeld bij de aanmelding de volgende gegevens:
* naam + adres

* lidnummer

* telefoonnummer

* als je met een groep komt: het e-mailadres van de contactpersoon
* je persoonlijke situatie: werknemer (bij welk bedrijf?) / uitkeringsgerechtigd / gepensioneerd

* met welk vervoer je komt: eigen vervoer / CNV-bus

Vervoer
Op basis van de ontvangen aanmeldingen zal vervoer per bus worden geregeld. Reizen naar Brussel met eigen vervoer wordt vergoed op basis van de reiskostenregeling van CNV Vakmensen. Dit geldt ook voor reiskosten van en naar de opstapplaats van de bus.

Vergoeding
Heb je een vrije dag moeten opnemen om deel te nemen aan de demonstratie? Dan kom je in aanmerking voor loonverlet (dit is een dagvergoeding volgens de regeling van CNV Vakmensen).

Meer informatie
Als je aanmelding binnen is - uiterlijk 18 september! - krijg je van ons meer informatie over de verdere organisatie.