Gemeente Wageningen

delegatie partnergemeente Gödöllo"

Wageningen ontvangt delegatie partnergemeente Gödöllo"

Van 29 september tot en met 2 oktober a.s. ontvangt de gemeente Wageningen een breed samengestelde delegatie uit Gödöllo". De groep bestaat uit 45 Hongaren en wordt gevormd door vertegenwoordigers van verschillende groepen en organisaties. Bijvoorbeeld de bibliotheek, de politie, een museum, een lokale fietsclub, een welzijn- en gezondheidsorganisatie en leerlingen en leraren van een basisschool uit Gödöllo".

De Hongaarse gasten worden op woensdagmiddag welkom geheten door burgemeester Van Rumund in de kantine van Sportpark de Bongerd. Vervolgens worden ze ondergebracht in gastgezinnen. De gasten volgen 3 dagen een gevarieerd programma dat dit jaar in het teken staat van `Life Long Learing'. Verschillende organisaties uit Wageningen werken mee aan het bezoek.

Vrijdag 1 oktober a.s. staat in het teken van de groepsuitwisselingen. De verschillende groepen zijn de hele dag te gast bij soortgelijke groepen uit Wageningen om kennis over te dragen en om te praten over verschillende onderwerpen. `s Avonds is er een afscheidsavond in Asia Plaza waar zowel de Hongaarse gasten als de gastgezinnen bij aanwezig zijn. Locoburgemeester Michiel Uitdehaag is hierbij aanwezig en houdt een toespraak.

Zaterdag reizen de Hongaren na een excursie terug naar Hongarije. De organisatie van het bezoek ligt in handen van de Stichting Stedenband Wageningen-Gödöllo" en de gemeente Wageningen.

Sinds 1992 heeft de gemeente een stedenband met de Hongaarse gemeente Gödöllo".