Gemeente Aalsmeer

Restauratiewerkzaamheden Watertoren van start

Restauratiewerkzaamheden Watertoren van start

Op 29 september a.s wordt gestart met de restauratiewerkzaamheden aan de Watertoren. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Woudenberg uit Ameide, een bedrijf dat veel ervaring heeft in het restaureren van monumenten. De werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit betonrestauratie, schilderwerk en het vervangen van de prisma-glasstroken. Ook zal op de begane grond een toiletvoorziening en een pantry worden aangebracht.

foto Gertjan Verhoeven In aansluiting op de restauratiewerkzaamheden zal verlichting van het dak worden aangebracht. Deze werkzaamheden zijn o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Aalsmeer 2000. Daarnaast zal de bestaande verlichting van de toren worden vervangen door energiezuinige lampen. Gedurende de werkzaamheden is de toren gesloten voor het publiek. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor de kerst zijn afgerond.

Na de restauratiewerkzaamheden zal in het eerste kwartaal van 2011 ook het voorterrein opnieuw worden ingericht.

`De watertoren is een zeer markant gebouw in Aalsmeer en de restauratie is nu echt noodzakelijk. Met de uitvoerig van dit project kan de Watertoren nog vele jaren die markante monumentale functie behouden. Ik roep hierbij schilders, fotografen en filmmakers op om de restauratie van de watertoren vast te leggen, zeker wanneer deze in de steigers staat. Dit is sinds de bouw aan het begin van de vorige eeuw niet meer gebeurd'. Aldus wethouder Gertjan van der Hoeven.