Aruba.com


Al Gore spreker tijdens opening Aruba's Green Energy Conference

Den Haag 21 september - De voormalige Amerikaanse vicepremier Al Gore maakt zijn opwachting als keynote speaker bij de opening van het `Our Future with Green Energy' congres op Aruba. Het congres vindt van 29 september tot 1 oktober plaats.

Aruba's minister van financiën Mike de Meza is erg te spreken over de komst van Nobelprijswinnaar Gore. "We zijn verheugd, trots en zeer vereerd dat Al Gore onze uitnodiging, om als keynote speaker tijdens het eerste congres over groene energie te fungeren, heeft geaccepteerd", aldus De Meza.

Al Gore is wereldwijd sinds 2000 een veelgevraagde spreker op internationale congressen en platforms over duurzaamheid. Gore is een voorvechter voor de ecologische evolutie van onze planeet en de belangrijke taak die daarin voor de mens is weggelegd. Met zijn documentaire `An Inconvenient Truth' ontving Gore tijdens de Academy Awards in 2007 de Oscar voor beste documentaire.

De Arubaanse regering heeft een ambitieuze groene agenda waarbij twintig procent van de energie ten behoeve van drinkwater en elektriciteit gecultiveerd wordt middels een windmolenpark. Door beschikbare duurzame energie te gebruiken, zoals de zon, de oceaan en de wind, streeft de regering er naar om het percentage de komende twee jaar te verdubbelen.

Gedurende het `Our Future with Green Energy' congres op Aruba wordt de nadruk gelegd op meer nationale en regionale bewustwording voor alledaags gebruik van duurzame energie. Op 1, 2 en 3 oktober vindt een speciale beurs plaats waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om nader kennis te maken met verschillende groene technologieën.

Kijk voor meer informatie op: www.greenaruba.org