Gemeente Zwolle

Kom binnen kijken bij CJG Oost

Uitgelicht opening cjg oost2

Net als in Zwolle-Zuid kunnen voortaan ook ouders, jongeren, kinderen en professionals in het stadsdeel Oost met alle opvoed- en opgroeivragen terecht bij Centrum Jeugd en Gezin Oost. De feestelijke opening van het Inlooppunt CJG Oost aan Beukenstraat 83 in Zwolle vindt woensdag 29 september 2010 om 15.00 uur plaats door wethouder Filip van As. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur. CJG Oost houdt op drie locaties inloopspreekuren.

Groeien lijkt vanzelf te gaan, maar dat is lang niet altijd het geval. Elke levensfase brengt nieuwe vragen met zich mee en de antwoorden zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Voor antwoorden op alle vragen over opvoeden en opgroeien kun je terecht bij het inlooppunt CJG. Een afspraak maken hoeft niet en de hulp van het CJG is gratis.

Inloopspreekuren

De medewerkers van het CJG Inlooppunt Oost houden op drie locaties in stadsdeel Oost (Dieze, Wipstrik, Berkum en Assendorp) inloopspreekuren.

Dat zijn:

* hoofdlocatie van het CJG Oost in de Brede School het Wonderwoud (Beukenstraat 83, dinsdags en woensdags van 08.30 tot 09.30 uur)
* wijkcentrum De Enk (Enkstraat 67, maandags van 13.30 tot 14.30 uur)
* wijkcentrum De Vlasakkers (Vlasakkers 10, donderdags van 09.00 tot 10.00 uur ).

In Zwolle-Zuid is het Inlooppunt gevestigd aan de Democratenlaan 86 (inloopspreekuren maandag, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur).

Opgroeien en opvoeden

Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. Bijvoorbeeld over eten, verlegenheid, ziekte in het gezin, drukke kinderen, seksualiteit, zwangerschap, echtscheiding, puberteit, financiële zorgen...

Voor al deze onderwerpen en nog veel meer is het CJG het adres om het antwoord te vinden. Tijdens de inloopspreekuren is er altijd een medewerker aanwezig die direct kan helpen. Met gericht advies, tips of een (vervolg)gesprek met een deskundige.
Loop eens binnen, de koffie staat klaar.

Openingsprogramma


* 23 september van 9.00 tot 10.00 uur, inloopspreekuur Gezondheid in wijkcentrum de Vlasakkers, Vlasakkers 10 van 9.00 tot 10.00 uur.
* 27 september van 13.30 tot 14.30 uur, inloopspreekuur Gezondheid in wijkcentrum de Enk, Enkstraat 67; CJG-medewerkers, verpleegkundigen en een arts beantwoorden allerlei opvoed- en opgroeivragen over gezondheid.

* 29 september van 13.30 tot 16.00 uur, officiële opening CJG Inlooppunt Oost in de Brede School het Wonderwoud, Beukenstraat 83 van , met een informatiemarkt voor kinderen, jongeren en ouders over opvoeden en opgroeien (o.a. huilbaby's, drank en drugs, relaties, pubers, liefde en seksualiteit, gezondheid, etc) , een spelletjesinstuif voor kinderen muziek en de openingshandeling door wethouder van Filip van As.


* Een speciale uitgave van de CJG-krant over de opening en met opvoed- en opgroeithema's kun je downloaden op cjgzwolle.nl