Universiteit van Amsterdam

Coalitie met de PVV: een gevaar voor de rechtsstaat? Free Minders: Studenten Rechtsgeleerdheid starten debatreeks

De minderheidscoalitie van de VVD en het CDA met gedoogsteun van de PVV is bijna een feit. Maar wat betekent zo'n coalitie voor onze rechtsstaat? Van de PVV is bekend dat zij artikel 1 van de Grondwet, waarin staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk behandeld moet worden, wil afschaffen en vervangen door een nieuw artikel waarin de christelijk/joods/humanistische cultuur als dominant in Nederland wordt vastgelegd. Onder de titel Coalitie met de PVV: een gevaar voor de rechtsstaat? organiseren studenten Rechtsgeleerdheid van de UvA op woensdag 29 september een debat.

In het debat staan rechtsgeleerde prof. mr. Jit Peters en politicoloog prof. dr. Meindert Fennema tegenover elkaar. Ook het publiek krijgt volop de gelegenheid zich te mengen in de discussie. Het debat wordt - voor de eerste keer - geleid door Burak Boluk, masterstudent Rechtsgeleerdheid aan de UvA.

Free Minders

Het debat wordt georganiseerd door Free Minders, een initiatief dat in mei 2010 is gestart door Burak Boluk (Rechtsgeleerdheid), waarbij Erdogan Aykac (Politicologie) en Marcoen Verrest (Rechtsgeleerdheid) zich hebben gevoegd. Deze drie studenten vormen samen Free Minders. De Free Minders gaan vanaf dit academisch jaar op frequente basis debatten organiseren waarbij een actueel maatschappelijk thema centraal staat. Het debat op 29 september is de eerste in de reeks. Op 12 mei vond een eerste pilot - over de AOW-leeftijd - plaats.

Tijd, locatie en deelname
Het debat vindt plaatst op woensdag 29 september, van 17.30 tot 18.30 uur, in de centrale hal van de Oudemanhuispoort (Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam). Toegang vrij; aanmelden is niet nodig.