Gemeente Kampen

Wethouder Treep licht actiepunten binnenstad wandelend toe

22-09-2010

Presentatie `Agenda voor de binnenstad'
Wethouder Pieter Treep presenteert woensdag 29 september de `Agenda voor de binnenstad', een samenvatting van het Masterplan Binnenstad. Dit doet hij door samen met betrokkenen een wandeling te maken langs een aantal locaties die in de agenda genoemd worden. Hierbij worden de projecten kort belicht.

In de agenda wordt weergegeven aan welke punten de gemeente Kampen de komende jaren gaat werken in het oude stadshart van Kampen.

In het Masterplan Binnenstad komen diverse beleidsterreinen aan de orde. Centrale vraag is: `Hoe kun je een middeleeuwse binnenstad leefbaar houden en tegelijkertijd ruimte geven aan de dynamiek van de 21e eeuw?'. Een lijst van 10 punten beschrijft de onderwerpen waar de komende jaren aan gewerkt wordt. Deze zijn gekoppeld aan: verkeer, toerisme en recreatie, economie en wonen / leven in de binnenstad en het Groene Hart. Bij de totstandkoming van het plan is samengewerkt met diverse belanghebbenden, onder wie bewoners, vertegenwoordigers van de horeca, kerken, ouderen- en jongerenwerk en de ondernemersverenigingen.

Wethouder Treep: `We hebben nu een overzichtelijk document waarmee we duidelijk laten zien waar we aan werken. Ook abstractere onderwerpen als openbare orde en veiligheid, citymarketing en restauratie en inrichting van het gebied zijn onder de loep genomen. We hebben nu een plan klaarliggen dat op draagvlak van alle betrokkenen kan rekenen. Bij de uitvoering ervan blijven we bovendien samenwerken. Dat stemt mij zeer tevreden".

GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om mee te wandelen. Zij kunnen zich om 14:00 uur onder de Cellebroederspoort melden.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |