VMBO scholen starten met nieuw onderwijsprogramma over Europa!

24/09/2010 11:11

Europees Parlement Den Haag

VMBO scholen gaan van start met vernieuwd onderwijsprogramma 'Een 10 voor Europa'

VMBO scholen op een tiental plaatsen in Nederland gaan van start met het vernieuwde 'Een 10 voor Europa'. Dit onderwijsprogramma over Europa is in samenwerking de docenten in de betrokken scholen gemaakt om optimaal aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Op 29 september vindt de eerste trainingsdag voor docenten plaats.

Zoetermeer, Nijmegen, Assen, Harderwijk en Steenwijk is maar een greep uit de plaatsen waar de VMBO scholen staan die aan de slag gaan met 'Een 10 voor Europa'. Van scholen uit die plaatsen komen docenten op 29 september naar Den Haag voor de eerste docententraining om ingewijd te worden in het lesmateriaal. Dat lesmateriaal in vorig jaar ontwikkeld in samenwerking met docenten.

Het programma is er niet alleen op gericht om leerlingen goed te informeren over Europa, maar ook om zelf actief te worden. Er is een lesboek waarin de leerlingen actief kunnen werken. De leerlingen gaan ook vooral zelf activiteiten organiseren rond het thema Europa, variërend van uitwisselingen tussen scholen onderling tot het organiseren van een 9 mei Europadag feest. Na de training op het Europees Parlement Bureau Nederland kunnen docenten 'Senior European Parliament Ambassador' worden, scholieren 'Junior European Parliament Ambassador'.

Medeleerlingen kunnen het hele jaar door met al hun vragen over Europa bij de 'ambassadeurs' terecht.

Voor meer informatie kunt u terecht op

http://www.europeesparlement.nl/view/nl/EentienvoorEuropa.html;jsessionid=24CE41D6F7FABB02B6F6F43C509151E1