Gemeente Hellevoetsluis


Feestelijke start bouw van de Werkloods

Vrijdag 24 september heeft onder brede belangstelling de officiële start van de bouw van de Werkloods plaatsgevonden. Bij de bijeenkomst waren onder andere bestuurders en medewerkers van verenigingen, vrijwilligers en bewoners van de Vesting aanwezig. Het nieuwe gebouw op het terrein van het Droogdok Jan Blanken gaat dienst doen als bezoekerscentrum van het Droogdok. Verder zullen de modelbouwvereniging, de elektronicaclub en werkplaatsen in het gebouw gehuisvest worden. Daarnaast is er ruimte voor exposities en conferenties.

In zijn toespraak refereerde burgemeester Corstiaan Kleijwegt aan de band met het verleden van het moderne gebouw. Bij het ontwerp van de nieuwe Werkloods is rekening gehouden met de oorspronkelijke loods die ten westen van het Droogdok heeft gestaan.
Het ontwerp is van Vestingarchitect Gunnar Daan in samenwerking met TWA-architecten. De bouw nieuwe Werkloods loopt synchroon met de restauratie van de Vestingwerken van Front I en II. Na de eerdere restauratie van het Droogdok Jan Blanken is het nu tijd voor een mooi bezoekerscentrum.
"Het bezoekerscentrum in de Werkloods wordt groter. Tevens is rekening gehouden met lezingen en ruimte voor exposities en conferenties, waarbij meer bezoekers kunnen worden ontvangen. De Werkloods maakt onderdeel uit van een breder plan om de Vesting aantrekkelijker te maken voor Hellevoeters en toeristen. Met onder andere de komst van dit gebouw ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken", aldus burgemeester Kleijwegt.

Namens het bestuur van de Stichting Droogdok Jan Blanken stelde directeur Mieke Bakker dat zij eveneens blij is met de extra ruimte en de afronding van de restauratie van het Droogdok Jan Blanken.

09/29/2010