Gemeente Oirschot

Wekelijks aan de slag met sportactiviteiten en Sportcoach

De gemeente Oirschot heeft sinds kort sportcoach Corné Boot aangesteld vanuit het project BOS Impuls. Met dit project wil de gemeente kinderen en jongeren meer laten bewegen en sporten. De kinderen kunnen na schooltijd meedoen met diverse activiteiten. De dagelijkse leiding is in handen van jongerenwerkster Susanna Schaak van Welzijn Best- Oirschot. Aan het project werken scholen mee, en het verenigingsleven.

Â

Hoe werkt het?

In een cyclus van drie weken bezoekt de Sportcoach de alle kernen. Via de nieuwsbrieven van de basisscholen ontvangen de kinderen en ouders het sport en beweegaanbod in hun kern. Kinderen kunnen hiervoor inschrijven door een mail te sturen aan de sportcoach, de deelname is gratis. Op 15 september was de eerste naschoolse activiteit in Oirschot. De Sportcoach was met aangepast sportmateriaal op het schoolplein van de Paulusschool. Hij wist de kinderen te binden met een divers sportaanbod van basketball, volleybal en korfbal.

Â

Planning

Op woensdagmiddag 29 september zijn de Beerse kerkendorpen aan de beurt in Sporthal De Klep. Een week later (woensdagmiddag 6 oktober) komt de sportcoach naar Spoordonk. Ook in de herfstvakantie is er een groot aanbod. Tijdens de herfstvakantie staan alle activiteiten in het teken van Water. De activiteiten vinden plaats in Laco Sportcentrum Kroonenburg. Zo kun je tijdens de herfstvakantie meedoen aan de zwemvierdaagse, en op woensdagmiddag 27 oktober worden de OLA Waterspelen georganiseerd. Meer informatie volgt binnenkort!

Â

Sportcoach Corné Boot heeft ook afspraken gemaakt met de diverse BSOâs in Oirschot waar hij regelmatig een aangepast aanbod verzorgt. Via deze weg worden ook deze kinderen bereikt met naschoolse sportactiviteiten.

Â

Wat is er nog meer?

Naast de activiteiten na schooltijd worden er ook inschoolse sportkennismakingslessen aangeboden door KIDS Sport, een project van Sportservice Noord-Brabant. Hiermee maken meer dan 16.000 kinderen tijdens de regulieren gymuren kennis met de diverse sporten. Tijdens deze kennismakingslessen komen de Oirschotse sportverenigingen een les verzorgen. Met deze insteek wordt het Oirschotse sportaanbod aan de kinderen gepresenteerd. Inmiddels zijn er al diverse sportverenigingen betrokken bij deze inschoolse sportkennismaking. Sportverenigingen in Oirschot kunnen contact opnemen met de Sportcoach om te bezien wat de mogelijkheden zijn van de verenigingen voor deelname.

Â

Maar dit is nog niet alles! Het Kempenhorst College organiseert met medewerking van de sportcoach één keer per maand op dinsdagmiddag diverse activiteiten voor jongeren van 13 jaar en ouder. Deze activiteiten vinden hoofdzakelijk plaats in sporthal De Kemmer. Er is voor elk wat wils, van zumba tot klimmen en van basketball tot tennis. Afgelopen week was de eerste keer, de jongeren konden meedoen aan badminton, klimmen, zumba en voetbal. Op 9 november is de volgende middag. In het Oirschots Weekjournaal houden we jullie op de hoogte van de sporten die dan meedoen.

Â

Mocht u interesse hebben voor deelname of meer willen weten wat de sportcoach allemaal doet, bel of mail hem. Corné is te bereiken via c.boot@brabantsport.nl of telefonisch via 06-20441685.