Politie Drenthe

Woensdag 29 september 2010

Provincie Drenthe, 29-09-2010

Aanhouding huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmorgen een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en is ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Verwarde man aangehouden

ASSEN De politie heeft dinsdagmorgen een 34-jarige verwarde man uit Paterswolde in een woning aan de Dozystraat aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man zichzelf in zijn buik had gestoken. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren en de man wilden verzorgen, dreigde hij zichzelf met een mes te steken als de hulpverleners bij hem in de buurt kwamen. Na ruim een uur gaf hij de man uiteindelijk het mes uit handen. De man meegenomen naar het politiebureau voor een verder zorgtraject. De straat is enige tijd afgesloten geweest.

Winkeldieven aangehouden

MEPPEL Dinsdagmiddag is een 28-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man had in een winkel aan de Ruskenstuk drie haarproducten meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon even later worden overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor waar hij later met een proces-verbaal op zak is heengezonden.

ASSEN Een 13-jarige jongen uit Assen is dinsdagmiddag aangehouden voor het stelen van een reep chocolade. De jongen bevond zich in een winkel aan de Nijlandstraat toen hij de reep in zijn jas stopte en langs de kassa liep. Het winkelpersoneel had de jongen door, hield hem aan en alarmeerde de politie. De jongen is overgedragen aan de politie en op het bureau verhoord. Er is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Dinsdagmiddag is een 50-jarige man uit Assen aangehouden. De man had getracht iets te stelen bij een winkel aan de Zaagmolen, waarop de man er vervolgens vandoor ging. Een medewerker van de winkel ging er achteraan en alarmeerde de politie. Na een korte achtervolging kon met behulp van de aanwijzingen van de medewerker de man op Het Kanaal worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

BEILEN Dinsdagmiddag is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wilde in een kledingwinkel aan de Brinkstraat kleding meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

RODEN De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Roderesch aangehouden. De man bevond zich in een uitgaansgelegenheid aan de Brink waar hij zich vervelend gedroeg. Na een woordenwisseling met het personeel bedreigde hij één van de medewerkers met de dood. Hierop is de politie gealarmeerd en kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gekantelde vrachtauto

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de Rondweg enige tijd afgesloten geweest door een gekantelde vrachtauto. De bestuurder moest uitwijken voor een auto waardoor de inhoud van de wagen ging schommelen en de vrachtauto kantelde. Beide inzittenden bleven ongedeerd. De weg is enige uren afgesloten geweest om het voertuig te kunnen bergen.

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval

NOORDSESCHUT Dinsdagavond is een 39-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Drostenraai komende uit de richting van Nieuweroord. Toen hij de tegemoetkomende 26-jarige automobiliste uit Nieuweroord, welke net vanaf de brug de bocht had gemaakt en de Drostenraai op kwam rijden, in de flank raakte. De man reed vermoedelijk gedeeltelijk op de verkeerde weghelft. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 325 ug/l (0,7 promille). Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Aanhouding na achtervolging

SCHOONEBEEK In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee mannen van 19 en 21 jaar uit Klazienaveen aangehouden. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zagen het tweetal op een doodlopende weg in de buurt van de Klaassensweg staan in een auto zonder verlichting. Toen zij naast de auto stopten ging het tweetal er vandoor. Hierop werd de politie gealarmeerd. Na een achtervolging kon het tweetal op aanwijzingen van de beveiligers ter hoogte van de Eemslandweg worden aangehouden. In de auto bleek inbrekersgereedschap te liggen en een aantal voorwerpen welke mogelijk afkomstig kunnen zijn van een eerdere inbraak. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.