Hoefnet

Nieuws

WEG: Tucker Johnson neemt afscheid

29-09-2010

Na de Wereldruiterspelen in Kentucky neemt de Amerikaanse vierspanrijder Tucker Johnson afscheid van de samengestelde mensport. Johnson blijft echter zijdelings betrokken bij de mensport als deelnemer aan coaching wedstrijden.

American Way of Life

De 46-jarige Johnson is een zeer succesvol menner, eerst met tweespan en later met het vierspan. In 1991 behaalde hij teamgoud op het WK tweespannen in Zwettl. In 2002 droeg hij bij aan het unieke Amerikaanse teamzilver op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera waar hij individueel de vierde plaats behaalde.
Tucker belichaamde de `American Way of Life' zoals niemand anders dat kan. Met zijn flair, enthousiasme en zonder enige arrogantie is Tucker een graag geziene gast op internationale wedstrijden. Hoewel hij niet bekend staat als trainingswonder behaalde hij telkens weer klinkende resultaten in de drie wedstrijdonderdelen.

Opsteker

Maar Tucker vindt dat het nu nog een keer moet gebeuren. Het WK in Kentucky moet het sportieve hoogtepunt en een mooie afsluiting worden van zijn mensportcarrière. Dat het hem ernst is, blijkt uit het feit dat hij momenteel druk aan het trainen is! Het zou voor de mensport in de Verenigde Staten een enorme opsteker zijn als het Amerikaanse team een medaille zou winnen. Maar hoe het ook gaat, het afscheid van Tucker Johnson zal overal met spijt ontvangen worden, want de mensport verliest door zijn afscheid een markante persoonlijkheid. Dat Tucker verdergaat in coaching mag gezien worden als een schrale troost.