Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 29-09-2010

Politie zoekt twee mannen op een quad

(Zie persberichten district Lekstroom d.d. 26 september 2010: Autokraker bedreigt getuige)

HOUTEN In het onderzoek naar een inbraak in een auto waarbij de inbreker een getuige bedreigt, wil de politie graag in contact komen met twee mannen op een quad.

De twee mannen met de quad waren vrijdag 24 september omstreeks 20.00 uur op de parkeerplaats van het recreatieterrein met restaurant Down Under aan de Ravensewetering in Houten. De twee mannen ontdekten, dat er werd ingebroken in een blauwe personenauto merk VW type Passat. Juist op dat moment kwamen drie mannen de parkeerplaats opgelopen, waaronder de eigenaar van de blauwe Passat. De twee mannen op de quad riepen naar de drie mannen, dat er werd ingebroken in een blauwe personenauto waarvan ook het alarm afging. De politie wil de twee mannen op de quad graag spreken, omdat zij belangrijk getuigen kunnen zijn. De mannen worden gevraagd contact op te nemen met het politiebureau in Houten via het telefoonnummer 0900-8844.

Wisseltruc met pinpas

HOUTEN Dinsdagochtend 28 september is een man bij een pinautomaat van zijn pinpas bestolen.

Rond 10.20 uur wilde de 72-jarige man uit Houten pinnen bij de automaat op het Plein. Terwijl hij stond te wachten op zijn pinpas werd hij in het Engels aangesproken door een man, die hem de weg vroeg. Op het moment dat de pinpas uit de automaat kwam, pakte de Houtenaar die. De Engelssprekende man griste die echter snel uit zijn handen en duwde hem ogenschijnlijk terug in de automaat, waarna hij samen met een vrouw wegliep.

Vervolgens bleek dat de pas die de verdachte in de pinautomaat had geduwd, een valse pas was. Hij had die vliegensvlug met de pas van de Houtenaar gewisseld, en had diens pas dus gestolen. Nog voordat het slachtoffer de pas kon laten blokkeren, bleek er al een groot geldbedrag mee te zijn opgenomen.

De verdachte is een donkergetinte man, 35-40 jaar, ± 1.85 meter, slank postuur, ongeschoren gezicht en opvallend dikke lippen. Hij droeg een donkere baret-achtige pet en een zwarte korte stoffen jas. Hij liep weg met een donkergetinte vrouw, 35-40 jaar, ± 1.80 meter en donker gekleed.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die de verdachte(n) op of in de omgeving van het Plein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen me de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Frontale aanrijding

NIEUWEGEIN Twee bromfietsers botsten op dinsdagochtend 28 september frontaal op elkaar. Beiden raakten (licht)gewond.

Rond 08.40 uur reed een 19-jarige bromfietser uit Houten over het fietspad van de Plettenburgerbaan in de richting van het centrum. Voor hem reden twee fietsers. Hij haalde de twee links in, maar zag daarbij niet dat hem een 39-jarige bromfietsster uit Nieuwegein tegemoet kwam. De beide bromfietsen botsten frontaal op elkaar.

De Nieuwegeinse liep letsel aan haar arm en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman uit Houten liep een snee in zijn been op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.