Politie Hollands Midden

Voorschoten - Twee berovingen kort achter elkaar

Voorschoten, 29-09-2010 o Politie Hollands Midden doet onderzoek naar twee berovingen die kort achter elkaar plaatsvonden op dinsdag 28 september. De eerste beroving vond plaats rond 16.30 uur en de tweede beroving rond 16.45 uur.

Een 69-jarige vrouw uit Voorschoten was het eerste slachtoffer. Zij liep over de Rouboslaan ter hoogte van het kinderdagverblijf toen zij werd aangesproken door een man. Hij stelde haar een vraag en de vrouw gaf antwoord. Het volgende moment eiste de man geld onder bedreiging van een steekwapen. De vrouw gaf gedwongen haar tas waarna de dader er vandoor ging in de richting van station Voorschoten.

Kort na de eerste melding kreeg de politie een tweede melding van een beroving. Een 59-jarige vrouw uit Breda was op het Oude Stationslaantje beroofd. De man had haar eerst de weg gevraagd en vlak daarna vroeg hij om geld. Toen de vrouw dit niet wilde geven, bedreigde hij haar met een steekwapen. De vrouw liet toen haar tas los. De man pakte de tas eerst op maar gooide hem later weer op de grond. Kort daarna kwam een collega van de vrouw in een auto aanrijden en zij stapte snel in. De man liep weg richting het station.

De politie heeft in de omgeving naar de man gezocht. Er is een helikopter ingezet en de technische en tactische recherche hebben ter plaatse onderzoek gedaan. De politie heeft met verschillende getuigen gesproken.

Tijdens de zoekactie zijn verschillende autos en fietsen gevorderd om de dader te kunnen pakken.

Buurtbewoners uit de Stevenshof hoorden op het moment dat de helikopter in de lucht was dat er geschoten werd. Later bleek dat dit een luchtbuks was waarmee op een duif werd geschoten.

De man is tussen de 25 en 35 jaar oud, had een getinte huidskleur, was tussen de 1.70 meter en 1.80 meter en droeg een donkere jas en een lichte broek.

De politie zet haar onderzoek naar de berovingen voort. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.