Politie Haaglanden

Persberichten 29 september

Haaglanden, 29-09-2010

Vrouw beroofd van handtas (oproep getuige)

Den Haag Een 28-jarige Haagse vrouw is dinsdag 28 september omstreeks 13.45 uur het slachtoffer geworden van een tasjesrover. De vrouw stond op de kruising van de Roerstraat met de Drogersdijk toen plotseling een man hard aan haar schoudertas trok. De vrouw probeerde de diefstal te voorkomen door de tas tegen haar lichaam aan te drukken en te gillen. Hierop gaf de man haar een harde zet en wist alsnog de tas weg te nemen. Vervolgens rende hij hard weg de Drogersdijk op en verdween in één van de zijstraten. De man is vermoedelijk van Oost Europese afkomst, circa 35 jaar oud, ongeveer 1,70 meter. Hij had kort donker opgeschoren haar en een kleine snor. Verder was hij gekleed in een zwarte trainingsbroek met daarop een rode fleece trui.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Diefstal met geweld; oproep getuigen

Den Haag Politieagenten werden woensdag 29 september om 05.10 uur gestuurd naar de kruising Laan van Zuid Hoorn met de Laan van Hoornwijk alwaar een vrouw beroofd was.
De 61-jarige vrouw verklaarde dat twee jongens op de Laan van Hoornwijck hadden geprobeerd haar van haar fiets te trekken. De twee gingen er vervolgens met persoonlijke eigendommen van de vrouw vandoor.

De jongen die aangeefster aansprak is begin 20 jaar oud, hij droeg een donkerkleurige winterjas met capuchon met bontkraag en een donkerkleurige broek. Hij had een licht getinte huidskleur. De andere jongen die passief meekeek, is ook begin 20 jaar oud. Ook hij droeg een donkerkleurige jas met capuchon zonder bontkraag, donkerkleurige broek en had een licht getinte huidskleur.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem

Man mishandeld met vuurwapen; politie zoekt getuigen Den Haag - Politieagenten zagen dinsdag 28 september om 21.00 uur een 40-jarige Hagenaar met een snee in zijn hoofd op de Wagenstraat lopen. De man verklaarde met een vuurwapen op zijn hoofd te zijn geslagen, toen hij samen met twee vrienden in een woning aan de Stille Veerkade was. Vier mannen kwamen de woning binnen en ging om nog onbekende reden het slachtoffer te lijf. Daarna vertrokken alle vier in onbekende richting. De gewonde Hagenaar is vervoerd naar het ziekenhuis. De recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat onderzoekt deze zware mishandeling en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beroofd van gouden ketting

Den Haag - Een 14-jarige Hagenaar deed dinsdag 28 september om 16.15 uur aangifte, omdat hij kort daarvoor op de Van Ostadestraat door twee mannen van zijn gouden ketting was beroofd. Eén van de mannen vroeg om een vuurtje. Toen de Hagenaar dit niet kon geven, begonnen de mannen hem te schoppen en slaan. Ondertussen rukte de tweede man de ketting van de nek van het slachtoffer. Daarna gingen zij ervandoor. Politie Haaglanden onderzoekt te de zaak.

Groep belaagt agent

Den Haag - Een steeds groter wordende groep mensen dreef dinsdag 28 september rond 18.20 uur op de Delftselaan een politieagent in het nauw. De agent hield een 23-jarige Hagenaar staande, omdat de man niet-handsfree bellend een auto bestuurde. Tijdens de staandehouding bleek de Hagenaar geen rijbewijs te hebben, waarna de agent hem aanhield voor rijden zonder rijbewijs. De bestuurder wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en steeds meer mensen bemoeiden zich met de situatie, waardoor een grimmige sfeer ontstond. Vlak voor andere agenten hun collega kwamen assisteren, gaf een van de groepsleden de agent nog een duw. Uiteindelijk zijn meerdere personen aangehouden voor onder andere wederspanningheid.
De recherche onderzoekt de zaak.

Bus rijdt achterop autos

Den Haag Twee personen raakten dinsdag 28 september rond 17.15 uur op de Laan van Delfvliet gewond toen een touringcar op vier personenauto's reed. De politieagenten die ter plaatse kwamen troffen een ravage aan: zwaar beschadigde voertuigen en twee personen met nekklachten. De chauffeur van de bus verklaarde wèl te hebben geremd, maar dat de bus niet stopte. De bus ramde vervolgens het eerste voertuig welke werd gelanceerd op de volgende, waarop die weer op zijn voorganger knalde en dat voertuig weer op de volgende. Resultaat: vier personenautos die zowel aan de voor- als achterzijde beschadigd waren. De GGD heeft de twee gewonden vervoerd naar een ziekenhuis. De bus is weggesleept voor onderzoek.

Dronken op de fiets met Boeddha en andijvie

Den Haag Een surveillerende motoragent van Politie Haaglanden zag dinsdag 28 september rond 07.00 uur op de Houtwijklaan een man nogal slingerend op een fiets rijden. De agent zag ook dat de man geen verlichting voerde en gaf de fietser daarop een stopteken. Toen de man stopte, moest de agent hem vastpakken om te voorkomen dat hij zou vallen. De man rook sterk naar alcohol en sprak met dubbele tong. Hierop liet de motoragent hem blazen en naar aanleiding van de positieve uitslag hield hij de verdachte aan. Toen bleek ook dat de man geen identiteitsbewijs bij zich had. De agent keek vervolgens in de fietstassen en vond daar een Boeddha beeld van een halve meter hoog en acht kroppen andijvie.

De verdachte, een naar later bleek 61-jarig Hagenaar, is naar het politiebureau overgebracht; daar blies hij 660 ugl. Ook bleek dat hij nog gesignaleerd stond. Bij zijn verhoor verklaarde hij dat hij het beeld van een vriend had gehad en dat hij de andijvie uit een tuin had gehaald. De zus van de verdachte bracht zijn paspoort naar het politiebureau gebracht ter identificatie. De verdachte mocht toen met meerdere processen verbaal het bureau weer verlaten. De eigenaar van de andijvie heeft aangifte van diefstal van de kroppen gedaan.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag- Na een melding van een sterke wietlucht troffen agenten in een pand aan de Laan van Nieuw Oost-Indië twee kamers vol hennepplanten aan. In iedere kamer stonden precies 107 stuks. Alle 214 planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man probeert vals geld te wisselen

Delft - Meerdere getuigen belden 28 september omstreeks 14.00 uur de politie dat er een man in de omgeving van de Van Foreestweg liep die voorbijgangers probeerde op te lichten. De man bood voorbijgangers een vals briefje van 50 euro aan en vroeg of men dat kon wisselen. De getuigen gaven een duidelijk signalement van de verdachte, die in de richting Van Der Lelijstraat weggelopen was. Daar stapte hij in een auto. Door het duidelijke signalement van de man en de auto konden de agenten hem al snel traceren. De man werd met auto aangetroffen vlak bij de Vosmaerstraat. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een vals briefje van 50 euro. De 45-jarige Delftenaar werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Later op de dag kon hij weer met en proces-verbaal op zak naar huis. De politie onderzoekt de zaak verder.

Verdachte mishandeling 12-inch-race aangehouden

Pijnacker De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp hield dinsdag 28 september een 17-jarige inwoner uit Pijnacker aan op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling in de nacht van zaterdag 11 september op zondag 12 september voor een café in de Stationsstraat. De politie kwam de man mede op het spoor dankzij verklaringen van getuigen. Na de 12 inch-race werd rond 00.30 uur een 31-jarige inwoner van Pijnacker mishandeld. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond aan zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De nu aangehouden verdachte wordt donderdag 30 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gewond na aanrijding met fiets

Rijswijk - Bij een aanrijding dinsdag 28 september om 08.20 uur op de Lange Kleiweg raakte een 34-jarige vrouw licht gewond. De vrouw fietste met haar acht maanden oude baby toen een 19-jarige automobilist achterruit reed en haar over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val. De baby, die in een kinderzitje zat, raakte niet gewond. De vrouw had last van haar enkel maar hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Fietster ten val

Delft Op de Ezelsveldlaan reed dinsdagmiddag 28 september een 73-jarige fietster tegen het openstaande portier van een auto en kwam daardoor ten val. De Delftse werd met een gebroken pols, hoofd- en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Controle

Delft - Op de Kristalweg controleerden agenten dinsdagochtend 28 september passerende automobilisten op hun snelheid. Aanleiding voor de controle vormden de aanhoudende klachten van omwonenden over automobilisten die structureel te hard rijden en hierdoor zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties. In totaal controleerde de politie 109 automobilisten. Bijna allemaal reden zij te hard. De hoogst gemeten snelheid was 54 km/uur, terwijl 30 km/uur is toegestaan.

Automobilist rijdt motorrijder aan

Zoetermeer - Op de Oostweg botsten dinsdagmiddag 28 september een motor en een auto op elkaar. Rond 17.30 uur wilde de automobilist - komende vanaf de snelweg - afslaan naar de Oostweg, in de richting van Pijnacker. Vermoedelijk negeerde hij hierbij een rood verkeerslicht. Op de kruising reed de 42-jarige man uit Waddinxveen vervolgens een motorrijder aan, die al op de Oostweg reed en in de richting van Zoetermeer ging. De motorrijder kwam ten val en brak zijn pols. Ook liep hij een hoofdwond en letsel aan zijn knie op. De Technische Ongevallendienst (TOD) onderzoekt de aanrijding.

Vrouw botst tegen paal

Zoetermeer- Op het Maximaplein reed een 37-jarige automobiliste dinsdagmiddag 28 september tegen een paal. Rond 14.00 uur werd de vrouw naar eigen zeggen opgejaagd voor een vrachtwagenchauffeur, die naar haar toeterde, en gaf hierdoor te veel gas. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en werd door de brandweer gestabiliseerd. Vervolgens werd zij naar het ziekenhuis gebracht.

Overval benzinestation, getuigen gezocht
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een overval op een benzinestation aan het Zalkerbos, woensdag 29 september omstreeks 08.30. Een gewapende man met een bivakmuts overviel het aanwezige personeel en ging er met een geldbedrag vandoor. Hij vluchtte te voet in de richting van de Zilverberg.
De dader was een blanke man. Hij was gekleed in een lange donkere jas en zwarte schoenen en had een wit plastic tasje met rode opdruk bij zich.

Heeft u woensdagochtend iets gezien in de omgeving van het Zalkerbos dat te maken kan hebben met deze overval? Of heeft u anderszins informatie die kan helpen de dader te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.