Deelgemeente Charlois Rotterdam

Raad in de wijk Tarwewijk

Maandagavond 20 september is de Raad in de Wijk Tarwewijk gehouden. Tijdens deze drukbezochte vergadering in wijkgebouw Tarwewijk konden bewoners de deelraadsleden vertellen wat zij vinden van hun wijk.

De Raad in de Wijk Tarwewijk werd op maandagavond 20 september druk bezocht (foto: fotopersbureau Cor Vos) Onderwerpen waren onder meer parkeerbeleid, communicatie met bewoners, overlast, activiteiten voor kinderen, cameratoezicht, verkeersveiligheid en de uitstraling van een buurt door winkels.

Veel van deze opmerkingen pasten binnen de aandachtspunten die gebiedsmanager Piet van Namen en stadsmarinier Michiel van der Pols noemden tijdens hun presentatie over de stand van zaken in de wijk.

Deelraadsvoorzitter Ed Goverde stelde aan het eind van de avond vast dat er al veel is gebeurd in de Tarwewijk, maar dat er ook nog wel wat beter kan. Het tempo waarmee klachten van bewoners worden opgelost kan hoger en het is belangrijk dat bewoners één overheid achter het loket zien. Ook moet soms beter worden uitgelegd waarom iets is zoals het is.

Alle opmerkingen die de bewoners hebben gemaakt zijn opgeschreven. Tijdens de raadstafel van 11 oktober praten de leden van de deelraad met elkaar over wat zij tijdens de Raad in de Wijk van bewoners hebben gehoord. Later dit jaar krijgen de wijkbewoners een nieuwsbrief over wat er met hun vragen is gebeurd of nog gaat gebeuren.

Een uitgebreide samenvatting van de Raad in de Wijk Tarwewijk vindt u op het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS) op
www.deelraadinfo.nl/charlois.