Deelgemeente Charlois Rotterdam

Geslaagde derde editie Zuidwijkspektakel

Minder publiek tijdens het Zuidwijkspektakel dan in voorgaande jaren maar toch een geslaagd evenement, zo omschrijven de organisatoren het verloop van de derde versie van het groots opgezette Charloise buurtfeest. Het slechte weer speelde bij het wegblijven van het publiek een grote rol. Zonnestralen vanachter een bewolkte hemel werden afgewisseld met enorme stortbuien.

Natuurlijk was er ook volop te doen voor de kinderen (foto: Joop van der Hor). Een deel van het kinderprogramma op de vrijdag werd daarom in wijkgebouw de Larenkamp afgewerkt. De scholierendag werd overigens bezocht door een record aantal leerlingen van de basisscholen in de Wereld op Zuid en de Steven Stemerdinck. Ruim 600 kinderen genoten van de door het Volkstheater verzorgde scholierendag in de Larenkamp en het circustententerrein aan de Slinge.

De vrijdagavond stond in het teken van Sterrenwijk; Idols in Zuidwijk. Winnaar werd de 16-jarige Melchior Ruperti met een Michael Jackson act. De tweede plaats was voor hardrockband The Shuffles, bewoners van een begeleid-wonen-complex van Stichting Pameijer. Melchior kreeg ook een contract aangeboden voor het maken van videoclips van de in de zaal aanwezige producent van MLRecords uit Barendrecht. Verder waren er optredens van Idolssterren als Levi Jay Wesenhagen, Anouschka en Marvin Dee en Zoë Red & band uit Tilburg. Op zaterdag zorgde de traditionele bingo en de diverse optredens voor een volle tent.

Pluim van Zuidwijk

Ieder jaar wordt tijdens het Zuidwijk Spektakel de Pluim van Zuidwijk uitgereikt aan een bewoner of groep die zich inzet voor de wijk. Dit jaar reikte bestuursvoorzitter Ed Goverde de Pluim uit aan de vrijwilligers van de wijkwinkel. De wijkwinkel is een hulp- en informatiecentrum voor alle bewoners van Zuidwijk. Zij kunnen hier terecht met hun vragen en problemen. De vrijwilligers van de wijkwinkel bieden deskundige hulp.

Het Zuidwijkspektakel werd mede mogelijk gemaakt door het Bewonersparticipatiefonds Charlois in actie.

Gedurende twee dagen waren er tal van optredens (foto: fotopersbureau Cor Vos) Op zaterdagavond kregen de vrijwilligers van de wijkwinkel de Pluim van Zuidwijk. (foto: wyzphoto.nl)