Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Twee mannen aangehouden huisvredebreuk | |
De politie heeft dinsdagochtend een 30-jarige man uit Apeldoorn en een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De twee bevonden zich in een leegstaand pand van de woningbouwvereniging aan het Kanaal Zuid in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 10:10 uur de melding dat personeel van de woningbouwvereniging de twee mannen had aangetroffen in een pand aan het Kanaal Zuid. De mannen werden opgehouden en overgedragen aan de politie. Ze verklaarden in het pand te willen overnachten. De mannen zijn aangehouden voor huisvredebreuk en ingesloten voor nader verhoor. Op het bureau bleek dat de 48-jarige man nog een aantal boetes had openstaan. De man kon deze niet voldoen en is ingesloten om een vervangende straf uit te zitten.

|   |Apeldoorn - Telefoondief opgepakt door getuige      |

De politie heeft op dinsdagmiddag 28 september een 16-jarige jongen uit Heerde aangehouden. De jongen werd door een oplettende getuige overgedragen aan de politie. Hij had bij een telefoonzaak aan de Hofstraat in Apeldoorn een telefoon weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 16:50 uur de melding dat de jongen een telefoon uit de winkel had meegenomen en er vandoor was gegaan. Een oplettende getuige zag dit gebeuren en ging achter de jongen aan. Op de Rosariumstraat kon hij de jongen staande houden. De 16-jarige is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau is hij aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

|   |Apeldoorn - Restanten hennepkwekerij aangetroffen     |

De politie trof zaterdag 25 september de restanten aan van een hennepkwekerij in een woning aan de Hoge Dries in Apeldoorn. Een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn is later aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de exploitatie daarvan.


Na een tip ontdekte de politie dat er in een woning een hennepkwekerij aanwezig was geweest. De politie trof in de woning nog diverse resten van een hennepkwekerij aan. Er zijn geen planten aangetroffen. De aanwezige apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie is direct een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke voor de kwekerij. Een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn is in de loop van de week aangehouden. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(

(---- --