Huisdierverzekering volgt humane ziektekostenverzekering

29/09/2010 11:57

Proteq Direct

Huisdierenverzekering lijkt steeds meer op ziektekostenverzekering mensen

Proteq Dier & Zorg gaat direct uitkeren aan dierenarts

Heerhugowaard, 29 september 2010 - Proteq Dier & Zorg - de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland - gaat direct uitkeren aan de dierenartspraktijk. Klanten met een Proteq Dier & Zorg Verzekering hoeven niet meer zelf de nota voor te schieten, de verzekeraar betaalt rechtstreeks uit aan de dierenarts. Dit is voor de klant gelijk aan wat hij al gewend is bij zijn eigen zorgverzekering. Door deze nieuwe gratis service is Proteq Dier & Zorg de klant en de dierenarts nog beter van dienst. Belangrijk is ook dat door deze procesverbetering declaraties snel en efficiënt afgehandeld kunnen blijven worden.

Huisdierenverzekeringen in Nederland niet meer weg te denken

"De markt voor huisdierenverzekering komt door het direct uitkeren aan de dierenartspraktijk in een volgende fase," zegt Proteq Dier & Zorg directeur Martijn Meijlink. "Werd er enige jaren geleden nog wat lacherig overgedaan, inmiddels zijn er bij ons ruim 104.000 honden en katten verzekerd. Voor ons is het logisch dat wij onze klanten dezelfde service gaan bieden als de humane zorgverzekeraars. Onze klanten willen het, en ook de dierenartsen zijn enthousiast. Zij hebben nu namelijk geen enkel debiteurenrisico meer voor de bij ons verzekerde klanten - en dat worden er steeds meer. Maar misschien nog belangrijker is het feit dat het kille afrekenmoment in de praktijk na een behandeling verdwenen is."

Situatie dierenzorg complexer dan humane

Het direct uitkeren aan de dierenarts, komt overeen met het proces van het direct uitkeren aan bijvoorbeeld de huisarts. Achter de schermen is het echter veel complexer. De dierenarts is een vrij ondernemer, de tarieven van de dierenarts zijn vrij en er is geen sprake van standaardisatie. Niet op het gebied van de behandelingen en niet op het gebied van automatisering. Een eenduidig, centraal aangestuurd proces met toezicht vanuit de overheid is daardoor niet mogelijk voor huisdierenverzekeringen. Door forse investeringen in automatisering heeft Proteq Dier & Zorg een proces ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de dierenarts zijn processen niet hoeft aan te passen en als zelfstandig ondernemer kan blijven werken zonder voorschriften van de verzekeraar. De klant merkt hier bovendien niets van. De verwachting is dat op termijn de investeringen terugverdiend gaan worden door de besparing op de verwerkingskosten.

Huisdierenverzekeringen blijven zich ontwikkelen

Na een moeizame start circa 12 jaar geleden is de markt van huisdierenverzekeringen steeds volwassener aan het worden. Het aanbod is uitgebreid, er zijn aanvullende dekkingen ontwikkeld en de huidige aanbieders zijn professionele aanbieders met kennis van zaken. Marktleider Proteq Dier & Zorg heeft een belangrijke rol gespeeld in deze ontwikkeling. De verwachting is dat de ontwikkelingen door zullen gaan. De introductie van het direct uitkeren aan de praktijk is een tastbaar bewijs van dit proces.

http://www.proteqdierenzorg.nl


Noot voor de redactie: