Haven Amsterdam

Start nieuwe opleiding Logistiek Operator

29 september 2010

Ingezonden persbericht Op het Haven College is vandaag een nieuwe opleiding Logistiek Operator van start gegaan. Deze opleiding combineert werken met leren waarbij de cursisten in dienst zijn bij SWA. Deze opleiding is tot stand gekomen in overleg met bedrijven in de natte bulk op basis van de groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel.

De opleiding wordt verzorgd vanuit een samenwerking tussen SWA als werkgever en Technicom voor de branchekennis en het ROC Nova College voor het onderwijskundige deel. De opleiding is specifiek bedoeld voor operators in de op- en overslag van vloeibare lading.

Op dit moment bieden VOPAK, BP, OilinMotion en Sonneborn plaats aan de cursisten voor het tweejarige leerwerktraject. Hiermee spelen de bedrijven in op het aankomende tekort aan geschoold personeel.

Gedurende de opleiding ontvangen de cursisten een voltijds salaris en gaan één dag per week naar school. De opleiding wordt afgesloten met een door de minister erkend diploma Operator A of Operator B aangevuld met een certificaat Logistiek Operator.

Meer informatie?

www.weetvanwerken.nl
www.havencollege.nl