Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


29 september 2010

---

Groene daken in stadsdeelkantoor

28 september 2010

Op woensdag 29 september kunt u tussen 16.00 en 19.00 uur binnenlopen in het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan 923. Groenedaken-specialisten en medewerkers van het stadsdeel geven informatie over onder meer subsidie en de aanleg en het onderhoud van groene daken.

Het Jordanese echtpaar Jaap en Betty zorgt voor een komische noot en voor kinderen is er een leuke verrassing. Ook is in het stadsdeelkantoor van 27 september tot en met 1 oktober een tentoonstelling over groene daken te bezichtigen.

Foto dak Veenstra

Subsidie

Voor bedrijven en inwoners van Stadsdeel Zuid is in het kader van het milieubeleid een subsidie beschikbaar voor de aanleg van groene daken. Een groen dak is een dak dat wordt beplant met sedum (vetplantjes), grassen, mossen, kruiden en in sommige gevallen ook met struiken. Het is mooi om te zien, maar het heeft vooral voordelen voor het milieu. Een groen dak isoleert (zowel 's zomers als `s winters), het neemt overtallig regenwater op, vangt fijnstof af, is geluiddempend en heeft een gunstige invloed op de stadsfauna.