Politie Haaglanden

Persberichten 28 september

Haaglanden, 29-09-2010

Man beroofd, politie zoekt getuigen
Den Haag Twee onbekende mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag 28 september een 65-jarige man uit Delft beroofd. De Delftenaar liep om 01.10 uur op de Oude Haagweg richting het centrum van Den Haag. De man had de laatste tram gemist en was lopend onderweg naar het Centraal Station. Terwijl hij op de Oude Haagweg liep, zag hij op een bruggetje twee jongemannen zitten. Op het moment dat de Delftenaar bij de kruising met de Vogeltuinen liep, werd hij ingehaald door de twee jongemannen. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en de ander met een mes. De overvallers eisten geld. Toen de overvaller met het vuurwapen de portemonnee van de Delftenaar wilde pakken, begon deze zich te verzetten en de twee vielen op de grond. In de verte zag de Delftenaar een man fietsen en hij begon om hulp te roepen. Toen de fietser dichterbij kwam, gingen de overvallers er vandoor in de richting van Loosduinen.
Het signalement van de overvallers luidt:
Dader 1, de man met het vuurwapen, had een donkere huidskleur en was volgens het slachtoffer vermoedelijk van Surinaams/Hindoestaanse afkomst. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een normaal postuur en was ongeveer 1.80 m lang. Tijdens de beroving droeg hij een kort model bruine jas met capuchon, een spijkerbroek en lichte gympen.
Dader 2, de man met het mes, was volgens het slachtoffer ook van Surinaams/Hindoestaanse afkomst. Hij had een donkere huid en was net zo oud als zijn mededader. Hij had een normaal postuur en is ongeveer 1.80 m lang. Tijdens de beroving droeg hij een lichtere jas dan zijn mededader. Deze jas had een wit/grijze capuchon. De politie is op zoek naar getuigen en wil graag spreken met de man die op de Oude Haagweg fietste en met het slachtoffer heeft gesproken. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze beroving, neem dan contact op met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Wilt u dit liever anoniem doen, dan belt u met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrouw verjaagd oplichters met zwaard
Den Haag Twee vrouwen die probeerden een 74-jarige Haagse in haar woning aan de Dorpersdreef te beroven, hadden buiten de krasse Haagse gerekend. De vrouwen kwamen maandagavond 27 september omstreeks 20.45 uur met een smoes de woning van de Haagse binnen. Toen de vrouwen binnen waren, kreeg de Haagse argwaan. Zij pakte een zwaard dat ze naast haar bed had liggen en verjoeg de vrouwen uit haar woning. Het zou volgens de krasse bewoonster om twee Oost-Europese vrouwen gaan, die wegvluchtten via de Dorpersdreef naar de Kloverniersdreef. Daar stapten ze in een bestelbus die wegreed.

Woninginbreker aangehouden
Den Haag De politie hield maandag 27 september om 12.25 uur een 18-jarige Hagenaar aan als verdachte van een poging tot woninginbraak. Een getuige zag dat de Hagenaar op een afdakje boven de voordeur klom van een woning in de Exloostraat. De Hagenaar probeerde het raam boven de voordeur open te breken. De getuige belde de politie. Agenten hielden, aan de hand van een signalement, de Hagenaar in de omgeving aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. In de woning bleek dat de Hagenaar niet verder gekomen was dan het dakje boven de voordeur.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag De politie hield maandag 27 september om 8.20 uur een 45-jarige Hagenaar aan op de Loevesteinlaan. Agenten zagen dat de man linksaf de Fluitenbergstraat in reed en daarbij het verbodsbord en de gele doorgetrokken streep negeerde. Toen de agenten de man hierop aanspraken, bleek dat hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had en zonder rijbewijs reed. De agenten namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Hier bleek dat de personenauto ook niet verzekerd was. De politie nam het voertuig in beslag en gaf de Hagenaar een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en rijden zonder geldige verzekering.

Motorrijders ten val
Rijswijk - Op de Volmerlaan kwamen maandag 27 september omstreeks 16.00 uur twee motorrijders ten val doordat de bestuurster van een auto op haar navigatiesysteem keek. Beide motorrijders, een 39-jarige Schiedammer en een 27-jarige Zwolse, stonden op de Volmerlaan voor het rode verkeerslicht te wachten. Een 46-jarige Haagse kwam met haar auto aanrijden, maar had geen zicht op de weg omdat zij op haar navigatiesysteem keek. De vrouw tikte de motor van de Schiedammer aan, die op zijn beurt tegen de motor van de Zwolse aan viel. Beide motorrijders kwamen ten val, maar raakten niet gewond.

Kop-staart-aanrijding door invoegende automobilist Rijswijk - Op de A4, ter hoogte van Rijswijk, raakte maandag 27 september vier auto's betrokken bij een kop-staart-aanrijding. Omstreeks 17.30 uur was er filevorming op de uitvoegstrook voor verkeer dat bij Rijswijk de snelweg wilde verlaten. Plotseling voegde een 29-jarige Rijswijker, die met aanzienlijk hogere snelheid dan het verkeer op de uitvoegstrook aan kwam rijden, zich tussen de auto's op de afrit. Door deze manoeuvre moest de bestuurder die achter hem reed, plotseling hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Vanwege de regen, raakte deze auto echter in een slip en reed tegen de zojuist ingevoegde Rijswijker aan. Die schoot op zijn beurt weer door waardoor de twee auto's voor hem ook geraakt werden. Alle voertuigen liepen aanzienlijke schade op. De Rijswijker klaagde over zijn nek en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Scooterrijder en passagier onderuit
Schipluiden - Twee 's-Gravenzandse meisjes van 16 kwamen maandag 27 september op de Woudseweg ten val met hun scooter. De meisjes wilden om een vrachtwagen heenrijden, waarbij de bestuurster per ongeluk met haar knie de vrachtwagen raakte. Hierdoor raakte de scooter uit balans en kwam met de twee meisjes ten val. Beide meisjes werden met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd omdat één van hen letsel aan haar knie had en de ander rugklachten had.

Gewond bij van 7 meter hoogte
Delft - Bij een renovatiepand aan het Mijnbouwplein is maandag 27 september een 47-jarige man tijdens zijn werk gewond geraakt na een val van 7 meter. Na de val kwam de man op de eerste etage van het pand terecht waardoor de brandweer er aan te pas moest komen om de door een trauma-arts gestabiliseerde man te vervoeren naar het ziekenhuis. De man viel door nog onbekende oorzaak in een in een aanbouw zijnd trapgat. De man raakte hierdoor ernstig gewond.

Circusdieren aan de wandel
Delfgauw - Twee Schotse Hooglanders wandelden maandag 27 september rond 07.30 uur samen over de Noordeindseweg. Agenten vingen de beesten en steldn een onderzoek in naar de eigenaar van de beesten. Boerderijen in de buurt bleken geen dieren te missen. Later bleek dat de dieren afkomstig waren van Circus Belly Wien dat later deze week zal optreden aan de Sportlaan in Pijnacker. De dieren zijn weer bij het circus afgeleverd , waar zij in de piste hun kunsten komende week kunnen vertonen.

Politie treft gestolen navigatie aan in emmer
Zoetermeer - Tijdens een verlichtingscontrole op de Voorweg controleerden agenten dinsdag 28 september rond 04.45 uur een man op de fiets. De man op de fiets had een emmer bij zich. Toen de agenten in de emmer keken om te zien wat de man hierin vervoerde, maakte de man zich los van de fiets en de emmer, zette hij het op een lopen en wist te ontkomen. In de emmer troffen de agenten een navigatiesysteem aan. De fiets en de emmer met inhoud zijn mee naar het bureau genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de navigatie en fiets.

Politie houdt fietsendief aan
Zoetermeer - Naar aanleiding van een melding maandag 27 september om 16.25 uur dat er fietsen werden ingeladen op een aanhangwagen trof de politie even later bij een woning in een aanhangwagen twee van diefstal afkomstige fietsen aan. Agenten stelden in de omgeving van het station Centrum-West een onderzoek in. Een getuige had gezien dat de fietsen in een aanhangwagentje achter een fiets werden geladen. Bij een woning in de buurt zagen agenten een aanhangwagentje staan met een fiets erin. Toen de agenten zich over de fiets ontfermden meldde zich een man die zich eigenaar van de fiets noemde. De politie hield hierop de 47-jarige man uit Zoetermeer aan en stelde tevens een onderzoek in naar de andere fiets waarvan sprake was in de melding. Ook deze fiets werd aangetroffen en in beslaggenomen. De aangehouden man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Boodschappen vergeten af te rekenen eindigt in aanhouding Zoetermeer - Bij een supermarkt aan de Westwaarts vergat een 33-jarige vrouw uit Zoetermeer maandag 27 september rond 17.45 uur een gedeelte van haar boodschappen af te rekenen. Oplettend winkelpersoneel zag dit gebeuren en schakelde de politie in. De vrouw had voor 2 euro afgerekend bij de kassa en had nog voor een bedrag van 28 euro aan boodschappen in haar tas zitten die zij niet afrekende. De politie hield de vrouw aan. Omdat de vrouw al vaker voor dit soort feiten was aangehouden kreeg zij dit keer een dagvaarding mee. Zij zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.