Politie Haaglanden

Persberichten 26 september

Haaglanden, 29-09-2010

Meerdere geweldsincidenten in Den Haag, politie zoekt getuigen Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van enkele geweldsincidenten . Vrijdag 24 september. Omstreeks 20.00 uur werd op een galerij van een flat aan de Neherkade een 47-jarige man neergeschoten. Een nog onbekende man schoot bij een ruzie het slachtoffer in zijn been. De dader wist hierna te ontkomen. De GGD vervoerde de man direct naar een ziekenhuis. Rechercheurs stelden direct een onderzoek in. Vrijwel direct vond er nabij de Schalk Burgerstraat een ernstige straatroof plaats. Een 44-jarige man en zijn 24 jarige zoon werden bij deze straatroof met een mes gestoken. Beide slachtoffers moesten direct naar het ziekenhuis. De toestand van de 24-jarige man leek aanvankelijk zeer ernstig. In het ziekenhuis kon de man gestabiliseerd worden en verbeterde zijn toestand aanmerkelijk. Zowel de vader als de zoon moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Beiden liepen over het voetpad langs de waterkant (zijde Troelstrakade) achter de flat op het Til Brugmanpantsoen toen zij door nog onbekende verdachte(n) werden overvallen en neergestoken. Enkele mannen probeerden het tweetal te beroven. De daders wisten zonder buit te ontkomen. Om 22.45 uur overliep een 20-jarige man in een woning aan de Jan Wapstraat een of meerdere woninginbrekers. Het slachtoffer werd door de dader(s) meerdere keren in zijn been gestoken en de GGD moest het slachtoffer eveneens naar het ziekenhuis vervoeren. De recherche en de forensische opsporing was gedurende de nacht bezig om op beide locaties sporenonderzoek te verrichtten. Daarbij werd gebruikt gemaakt van onder andere een speurhond. Zaterdagochtend 25 september om 05.30 uur meldden getuigen dat op het Spaarneplein twee mannen in een auto zaten, waarvan er één een vuurwapen bij zich had. Toen politieagenten een onderzoek instelden en het tweetal aansprak, was een agent genoodzaakt om bij de aanhouding van het duo een waarschuwingsschot te lossen. Hierna konden beide mannen (20 en 32 jaar) worden overmeesterd en aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het wapen een gasdrukpistool was te zijn. De politie zoekt getuigen van genoemde incidenten. Elke informatie hoe klein dan ook kan van belang zijn. Bellen kan naar Politie Haaglanden via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen na vuurwapengebruik
Den Haag Twee in burger surveillerende politieagenten zagen en bemerkten zaterdag 25 september om 18.15 uur dat vanaf de Westduinweg een man een wapen op hun auto richtte. Vrijwel direct daarna hoorden de agenten een doffe tik. Toen zij verderop stopten en in de richting van de man liepen, zagen zij dat twee personen vermoedelijk met een vuurwapen aan het schieten waren op passerende automobilisten. De agenten hoorden een doffe tik op het moment dat een personenauto het tweetal passeerde. Met ondersteuning van meerdere politie-eenheden konden de beide verdachten 20 en 41 jaar worden aangehouden. De agenten maakten daarbij gebruik van hun vuurwapen, maar schoten zelf niet. Na een uitgebreide zoekactie werd in de struiken een luchtdrukwapen aangetroffen waarmee het tweetal vermoedelijk op de passerende automobilisten heeft geschoten. Beide mannen werden ingesloten voor verhoor.

Man gewond bij schietincident
Leidschendam Een 22-jarige man uit Sint-Annaparochie raakte zaterdag 25 september om 20.25 uur gewond bij een schietincident nabij het parkeerterrein van het sportcentrum de Fluit aan het Fluitpolderplein. Het slachtoffer liep daarbij een schotwond in zijn rug op. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis, waar hij direct werd geopereerd. Zijn toestand is stabiel. In de directe omgeving hield de politie een 30-jarige inwoner uit Rotterdam aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid. De recherche was gedurende lange tijd bezig met een sporenonderzoek. Meerdere omstanders werden gehoord. Desondanks is de politie op zoek naar getuigen die helderheid kunnen verschaffen over wat er heeft plaatsgevonden. Elke informatie hoe klein dan ook kan van belang zijn. Bellen kan naar Politie Haaglanden via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politiehond bijt inbreker
Rijswijk De politie hield zondag 26 september om 02.00 uur nabij een supermarkt aan het Waldhoornplein twee verdachten (31 en 43 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak van een supermarkt. Het duo werd daarbij betrapt en ging er direct vandoor. Na een zoekactie werden beide verdachten in de nabij gelegen binnentuin aangehouden. Eén man liep daarbij een beetwond op, toen hij weigerde om uit de struiken tevoorschijn te komen. Beide verdachten werden voor verhoor ingesloten.

Pizzakoerier berooft, politie zoekt getuigen
s-Gravenzande Een nog onbekende man beroofde vrijdag 24 september om 20.55 uur op de Vondellaan een 19-jarige man van zijn geld en spullen. De man moest naar genoemde straat om daar een pizza af te leveren. Toen hij met zijn pizza in de richting van het opgegeven adres liep, werd de man overvallen. De dader bedreigde de man daarbij met een wapen en dwong de man tot afgifte van zijn persoonlijke eigendommen waaronder zijn portemonnee. Ook nam de man de sleutels van de scooter van de man mee. Toen de politie melding kreeg van de beroving werd direct een groot onderzoek ingesteld. Het slachtoffer werd op het politiebureau opgevangen. Bureau Slachtofferhulp verleende hulp voor de hevig geschrokken man. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Bellen kan naar Bureau Westland van Politie Haaglanden via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dronken automobilist botst tegen poller
Midden-Delfland Een 47-jarige dronken automobilist botste zondag 26 september om 03.50 uur op een poller en enkele verkeerspaaltjes van de Hoornseweg. De auto van de man raakte daarbij zwaarbeschadigd. Aan het bureau weigerde de man elke medewerking aan een blaastest. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. De agenten namen het rijbewijs van de man in.

Brievenbus in brand
De Lier Onbekende(n) staken zondag 26 september om 05.00 uur een brievenbus aan het Bleijenburg in de brand. De brandweer bluste de brievenbus. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting. Bellen kan naar Bureau Westland van Politie Haaglanden via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onbekende bestuurder veroorzaakt ongeval
Delft Een nog onbekende bestuurder raakte zaterdag 25 september om 05.00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op Rijksweg A13. De bestuurder raakte bij de afslag Delft-Noord de vangrail en reed vermoedelijk over de vangrail verder. Vlak bij een waterpartij kwam de auto tot stilstand. Politieagenten die een onderzoek instelden, ontdekten dat de bestuurder niet meer aanwezig was. Een duikploeg van de brandweer doorzocht voor de zekerheid het nabij gelegen water. De bestuurder werd echter niet meer gevonden. Ook in zijn huis in Delft bleek de man ogenschijnlijk niet aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in.

Met stroomstootwapen op zak
Delft Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zaterdag 25 september om 01.40 uur een 19-jarige Delftenaar aanhouden op verdenking van verboden wapenbezit. De getuige meldde de politie dat hij had gezien dat in een auto op het Dirk Costerplein een auto stond met drie personen erin. Eén van de drie inzittenden zou daarbij een wapen in zijn handen hebben gehad. Uit onderzoek bleek dat de 19-jarige een stroomstootwapen in zijn bezit had. Hij moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Meisje gewond bij ongeval, veroorzaker spoorloos Delft Een 13-jarige meisje raakte vrijdag 24 september om 17.00 uur gewond bij een ongeval op het fietspad langs de Provincialeweg. Het meisje kwam in aanraking met een scooterrijder en kwam daarbij ten val. Ook de scooterrijder kwam ten val en ging na het ongeval lopend vandoor. Zijn scooter liet hij achter. De GGD vervoerde het meisje naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de scooterrijder.

Massale vechtpartij
Delft De politie hield zaterdag 25 september om 01.00 uur vijf verdachten (19 tot 23 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij op het Crommelingplein. Door nog onbekende oorzaak sloeg bij het passeren van een groepje jongeren langs een studentenhuis aan genoemd plein de vlam in de pan. Daarbij waren meerdere personen betrokken, zowel vanuit de passerende groep als door de studenten uit het pand. Meerdere personen deden aangifte en het vijftal moest de nacht aan het bureau doorbrengen. De politie stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Onfortuinlijke bestuurder haalt nat pak
Zoetermeer Een 42-jarige automobilist uit Zoetermeer belandde vrijdag 24 september om 18.00 uur met zijn auto in het water langs de Aziëweg. De man raakte vermoedelijk onwel en reed pardoes het water in. Zijn auto verdween daarbij volledig onder water. De man wist zich in veiligheid te brengen door op het dak van zijn auto te klimmen. Hulpdiensten wisten vervolgens de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De GGD vervoerde de man ter controle naar het ziekenhuis.

Aanrijdingen met drank
Zoetermeer Zaterdag 25 september om 03.15 uur botste een 21-jarige automobilist uit Zoetermeer met zijn auto tegen een boom op de Alette Jacobstraat. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de man een flinke borrel op had. Hij blies aan het bureau 1050 ugl. De man gaf bij zijn aanhouding een valse naam op en bleek geen rijbewijs te hebben. Met meerdere processen-verbaal op zak moest de man uiteindelijk lopend verder. Ter hoogte van het tankstation Knorrenstein op Rijksweg A12 zagen agenten die nacht om 04.15 uur een zwaarbeschadigde auto rijden. Toen zij de bestuurder staande hielden, bleek hij zojuist een ongeval te hebben veroorzaakt waarbij hij een aantal vlaggenmasten uit de grond had gereden. Ook deze 33-jarige bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 680 ugl.

Misplaatste bemoeizucht
Zoetermeer Een 17-jarige Zoetermeerder moest zondag 26 september om 03.20 uur mee naar het politiebureau. De man vond het nodig om zich met een bekeuringssituatie van een wildplasser op het Oostwaarts te bemoeien en schold de agenten daarbij uit voor kankerpolitie. Dat accepteerden de agenten niet. Zij hielden dan ook de man aan. Hij kreeg aan het bureau een bekeuring en mocht in gezelschap van zijn vader weer naar huis.