Politie Haaglanden

Persberichten 27 september

Haaglanden, 29-09-2010

Vrouw op straat beroofd; politie zoekt getuigen Den Haag Een 19-jarige vrouw uit Venlo werd in de nacht van zondag 26 op maandag 27 september op de Thorbeckelaan door twee gewapende mannen beroofd. De vrouw was omstreeks 00.50 uur uit tram 3 gestapt bij de halte aan het De Savornin Lohmanplein, toen zij twee mannen zag die zich wat vreemd gedroegen. De mannen sloegen echter een zijstraat in en de vrouw vervolgde haar weg naar de Thorbeckelaan. Toen zij op de Thorbeckelaan was aangekomen, hoorde zij achter zich twee mensen lopen en werd ze aangestoten. De mannen bedreigden de 19-jarige vrouw met wapens en eisten geld. Met buit renden de twee vervolgens hard weg, in de richting van de Monseigneur Nolenslaan.
Beide mannen waren ongeveer 1.75 tot 1.80 m. lang en waren in het donker gekleed; de een droeg een zwarte jas, de ander een grijze. Zij droegen alle twee een zwarte bivakmuts. Dader 1 had een capuchon over zijn bivakmuts getrokken. Bij dader 2 viel op dat de bivakmuts witte randen rond de ogen had. De mannen droegen beiden een spijkerbroek. Zij spraken Nederlands, maar met een accent.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Auto-inbreker is er gloeiend bij
Den Haag Een 23-jarige auto-inbreker was er gloeiend bij toen hij maandag 27 september omstreeks 05.00 uur door twee agenten betrapt werd. De agenten gingen naar aanleiding van een melding van auto-inbraak poolshoogte nemen op het Valkenbosplein. Daar aangekomen zagen zij de 23-jarige verdachte door het ingeslagen ruitje van een personenauto hangen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man is afkomstig uit Litouwen en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Wakker worden!
Den Haag De politie hield zondag 26 september een 36-jarige Hagenaar aan die zijn intrek had genomen in een te koop staande woning. De inmiddels verhuisde 45-jarige eigenaar van het huis aan de Wouwermanstraat kwam omstreeks 11.00 uur bij zijn oude woning aan om wat spullen op te halen. In het huis trof hij de 36-jarige man er slapend aan. De man was binnengekomen door een raam open te breken. De eigenaar van de woning belde de politie, die man wekte en aanhield.

Sssssst!!
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar is zondag 26 september aangehouden, omdat hij zich niet kon gedragen in de bibliotheek aan het Spui en vervolgens weigerde het pand te verlaten. Beveiligingspersoneel van de bibliotheek spraken de man omstreeks vier uur s middags in de studieruimte op de vijfde verdieping aan op zijn luidruchtige gedrag. De man negeerde de oproep. Toen hij vervolgens de deur werd gewezen, weigerde hij te vertrekken. Daarop belden de beveiligers de politie. Agenten hielden de man daarop aan voor het verstoren van de rust in overheidsgebouwen. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Vergeefse reanimatie kat
Den Haag Een Haagse agent stelde zondag 26 september alles in het werk om het leven van een kat te redden. De agent werd omstreeks 11.00 uur naar een brandende woning aan de Piet Heinstraat gestuurd. Bij de woning werd de agent aangesproken door de bewoonster, die in een reiskoffer haar kat bij zich had. Zij vertelde de agent dat haar kat niet meer ademde waarop de politieman de dierenambulance alarmeerde en het dier begon te reanimeren. De brandweer richtte zich ondertussen op het blussen van de brand. Nadat ook medewerkers van de dierenambulance hadden geprobeerd de kat te reanimeren, bleek dat het dier was overleden. De brand in de woning was snel onder controle.

Winkeldiefstal
Den Haag Twee 22-jarige Hagenaars verlieten zondag 26 september een supermarkt aan het De Savornin Lohmanplein met in een tas een aantal sets scheermesjes waarvoor zij niet hadden betaald. Dit alles was gezien door de beveiliging van de supermarkt. De beveiliger liep de jongens achterna en waarschuwde ondertussen de politie. Ter hoogte van de Thorbeckelaan hield de politie de mannen aan op verdenking van diefstal. De mannen kregen een proces verbaal en moesten mee naar het politiebureau. Zij worden binnenkort voorgeleid. De goederen zijn terug naar de supermarkt.

Alcohol in het verkeer
Leidschendam/Voorburg In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september hield de politie op diverse locaties in Leidschendam-Voorburg alcoholcontroles. In totaal werden 5 automobilisten aangehouden. Blaastesten op het politiebureau gaven waardes tussen 170ug/l (beginnend bestuurder) en 520 ug/l. Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Weinig weerstand voor marathonloper
Leidschendam Een 38-jarige Leidse marathonloper werd op zondag 26 september omstreeks 16.45 uur hardlopend op de Oostvlietweg aangetroffen. Opvallend aan de man was, dat hij geen kleding droeg. Toen hij tijdens een tussenstop ook nog onzedelijke handelingen met zichzelf pleegde, werd de Leidenaar aangehouden. Hij vertelde dat hij in de veronderstelling was, dat hij in het naaktrecreatiegebied liep. De politie heeft proces-verbaal tegen de schennispleger opgemaakt.

Autospiegels vernield; politie zoekt getuigen
Wassenaar - Baldadigen vernielden zondag 26 september, vermoedelijk in de vroege ochtenduren, autospiegels op de Van Zuylen van Nijeveltstraat. De politie reageerde op een melding en trof acht auto's aan waarvan de spiegels aan de trottiorzijde naar binnen waren geklapt. Twee spiegels bleken daadwerkelijk te zijn vernield. Bent u iets gezien of gehoord van deze vernielingen of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Plastic speelgoedgranaat oorzaak paniek
Monster - Een aangetroffen speelgoedgranaat op het strand van Monster zorgde zondag 26 september rond 15.00 uur voor de nodige opschudding bij wandelaars op het strand. Gewaarschuwdde agenten troffen het 5 centimeter lange voorwerp, in de vorm van een handgranaat, aan en namen het zekere voor het onzekere en lieten specialisten komen om het voorwerp te onderzoeken. Deze specialisten constateerden later dat het hier een plastic speelgoedgranaatje betrof. Hierna konden de wandelaars weer veilig hun strandwandeling vervolgen.

Alcoholcontrole: rijbewijs kwijt
Wateringen - In de vroege ochtenduren van zondag 26 september controleerden agenten verschillende automobilisten op de Wippolderlaan op gebruik van alcohol. Tijdens de controle had een 37-jarige bestuurder uit Amsterdam vermoedelijk teveel alcohol gedronken en moest mee naar het bureau voor een tweede blaastest. Deze test kwam uit op 470 ugl. Omdat de man al vier keer eerder tegen de lamp was gelopen nam de politie dit keer zijn rijbewijs in.

Meer dan 70 km/u te hard
Delft - Een 26-jarige automobilist uit Maassluis reed 27 september omstreeks 00.55 uur wel erg hard op de A13. Daar waar 100 km/u was toegestaan reed de man meer dan 170 km/u. Agenten vorderden het rijbewijs van de man in en met meerdere processen verbaal kon hij naar huis.

Vijf mannen aangehouden na bedreiging met vuurwapen Pijnacker - Politieagenten kregen 26 september om 01.25 uur een melding dat er twee mensen op een parkeerplaats bij het Baken bedreigd werden met een vuurwapen. Toen de agenten bij het parkeerterrein kwamen werden zij aangesproken door meerdere gertuigen en door de twee vrouwen (18 en 20 jaar uit Pijnacker en Berkel Rodenrijs) die bedreigd waren. Degene die de vrouwen bedreigde was inmiddels weggelopen. Een ruzie eerder op de avond ging aan de bedreiging vooraf. De man die de vrouwen bedreigde bevond zich volgens getuigen in een woning aan de Kerkweg. Meerdere agenten begaven zich naar de woning, trokken hun wapen en sommeerde de man naar buiten te komen. De gezochte man kwam direct, met enige vrienden die zich ook in de woning bevonden, naar buiten. De agenten hielden vijf mannen aan in de leeftijd van 18 tot 22 jaar uit Pijnacker en Berkel Rodenrijs. De recherche onderzoekt de zaak.

Auto in brand, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Een getuige zag zondag 27 september om 04.30 uur een auto in brand staan op de Saint Saenrode. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen en constateerde dat de brand vermoedelijk was aangestoken. Aangezien de auto geparkeerd stond onder het het gezamenlijke woondek raakte enkele kabels beschadigd en ook het wegdek liep forse schade op. De politie informeerde de bewoners dat zij door de brand mogelijk last konden hebben van de rook die onder het woondek bleef hangen. De politie houdt er rekening mee dat het motief van deze vermoedelijke brandstichting ligt in de relationele sfeer. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord, of heeft u informatie, neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Getuigen schietincident gezocht
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt mensen die meer informatie hebben van een schietincident aan de Willem van Cleeflaan, zaterdag 25 september omstreeks 06.30 uur. De bewoonster van een woning werd omsteeks 06.30 uur wakker van een klap. De vrouw keek naar buiten, maar zag en hoorde verder niets en is vervolgens terug naar bed gegaan. Rond het middaguur ontdekte zij dat er een kogelgat in de ruit naast de voordeur zat. Terwijl de politie ter plaatse was om de aangifte op te nemen, meldde zich een tweede flatbewoner die eveneens een gaatje in één van de ramen had aangetroffen. De technische recherche verrichtte onderzoek in beide woningen. Er raakte niemand gewond. De recherche komt graag in contact met mensen die zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur op de Willem van Cleeflaan iets gezien hebben dat mogelijk in verband staat met deze zaak. Ook mensen die op een andere manier informatie hebben die die het onderzoek verder kan helpen, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.