Politie Groningen

Wervingscampagne Burgernet Winsum succes

Winsum, 29-09-2010 o Binnen een week heeft de gemeente Winsum meer dan 700 deelnemers weten te werven voor Burgernet. Dit is meer dan 5% van het aantal inwoners en ruim voldoende om succesvolle Burgernetacties te draaien.

De gemeente Winsum startte 17 september een grootscheepse wervingscampagne voor Burgernet.

Op deze dag stuurde burgemeester Rinus Michels een huis-aan-huisbrief naar alle inwoners van de gemeente met het verzoek om zich aan te melden voor Burgernet.

Op woensdag 22 september ging loco-burgemeester Wiebe Zorge samen met een promoteam de straat op om bewoners persoonlijk te vragen om zich aan te melden. En met resultaat. Binnen een dag haalde het promoteam, bestaande uit zowel medewerkers van de politie- als gemeente, bijna honderd nieuwe deelnemers binnen. Samen met alle andere aanmeldingen staat de teller in Winsum nu op ruim 700 deelnemers. En dat is iets om trots op te zijn! Immers hoe meer ogen en oren we in kunnen zetten bij de opsporing van verdachten en vermiste personen, hoe groter de kans dat we deze samen kunnen opsporen.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en de politie om de veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving te vergroten. Burgernetdeelnemers worden bij net gepleegde misdrijven of andere dringende gebeurtenissen (zoals een vermist kind) telefonisch verzocht mee te kijken. Met de informatie van Burgernetdeelnemers kan de politie gerichter zoeken. Dat vergroot de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Heeft u zich al aangemeld?

Bent u nog vergeten zich aan te melden voor Burgernet, maar wilt u wel meehelpen? Meld u zich dan vandaag nog aan op www.burgernet.nl. Wilt u meer informatie over Burgernet in Winsum, ga dan naar: www.winsum.nl.

Laat van u horen en doe mee met Burgernet in de gemeente Winsum!