Reumafonds

'Botten & Gewrichten' over reumaonderzoek

29 september 2010
Het Reumafonds heeft meegewerkt aan de special 'Botten & Gewrichten', die deze week bij dagblad De Telegraaf zit. In de special komen wetenschappers aan het woord, die met steun van het Reumafonds onderzoek doen naar onder meer artrose en reumatoïde artritis.

'Botten & Gewrichten' over artrose-onderzoek CHECK Prof. dr. Hans Bijlsma vertelt over het belang van CHECK, Nederlands grootste onderzoek naar artrose. Ook gaat hij in op TRACER, een groots samenwerkingsproject naar vroege reumatoïde artritis. Dr. Timothy Radstake gaat in op zijn onderzoek dat leidde tot de ontdekking van drie nieuwe genen die het risico op sclerodermie vergroten. Lees de hele bijlage Botten & Gewrichten.

CHECK
CHECK leverde sinds 2001 al zoveel bruikbare informatie op over artrose dat het Reumafonds recent besloot een extra bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een mooie eindsprint. Lees ook het nieuwsbericht over het extra geld voor CHECK dat het Reumafonds eerder dit jaar publiceerde, en uitgebreide informatie over artrose.

TRACER
Het onderzoek TRACER moet leiden tot een speciaal voor iedere patiënt op maat gemaakt behandeling in de allereerste fase van de ziekte. In de verwachting dat de ziekte dan vroeg tot stilstand komt. Op onze website vindt u een eerder verschenen nieuwsbericht over TRACER en uitgebreide informatie over reumatoïde artritis.

Doorbraak in sclerodermie-onderzoek
Het onderzoek van dr. Timothy Radstake brengt ons dichter bij de oorzaak van de ziekte sclerodermie. Het onderzoek is online gepubliceerd in het gezaghebbende Engelse tijdschrift Nature Genetics. Lees ook het eerder verschenen nieuwsbericht over de doorbraak in sclerodermie-onderzoek en de informatie over de reumatische aandoening sclerodermie.