Watersportverbond - KNWV

1500 feestvierders eren 125-jarig Het Spaarne

woensdag 29 september 2010

Op 18 september vierde KR&ZV Het Spaarne haar 125-jarig bestaan. Het Spaarne is één van de oudste en grootste roei- en zeilverenigingen in Nederland, met een karakteristiek verenigingsgebouw aan het Zuider Buitenspaarne, midden in Heemstede.

KR&ZV Het Spaarne 125 jaar In de jaren â80 en â90 was het zeilen een beetje in het slop geraakt. Nu wordt er echter weer actief gezeild. De vereniging bezit een aantal eigen boten, waarin regelmatig op Noorder Buitenspaarne en Mooie Nel les wordt gegeven aan zoân 50 leden van de vereniging. Daarnaast zijn er zeilers lid die een ligplaats voor hun kajuitjacht in havens elders in de omgeving hebben.

Diverse festiviteiten
Het hele weekend waren er festiviteiten voor zowel de roeiers als de zeilers van de vereniging. Het weekend begon met een spaander
nachttocht, waarna op zaterdag het meer officiële gedeelte volgde. Er was bij een stralende zon een imposante vlootschouw met zo'n 130 roeiboten, van skiff tot acht. Ook werd een splinternieuwe acht gedoopt door de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de heer Remkes. Tijdens de receptie daarna overhandigde Hugo Snoekc, voorzitter van het Watersportverbond, het Jubileumbord aan de voorzitter van de
jubilerende vereniging, Dick van der Laan.

1500 feestvierders
Op zondag waren er nog wedstrijden en een reünie voor oud-leden. Al met al namen zoân 1500 leden, oud-leden en genodigden deel aan het feestweekend. Het Watersportverbond feliciteert hierbij nogmaals deze vereniging met haar verjaardag!

Kijk voor informatie over de vereniging op: www.hetspaarne.nl.