Gemeente Purmerend

Herstelwerkzaamheden Spurd-Leeghwaterbad

29 september 2010

Zwembad blijft geopend - Al sinds oplevering van het Spurd-Leeghwaterbad zijn er gebreken die tot op heden nog niet zijn hersteld, onder andere aan dak en gevels. Dit brengt kosten met zich mee. De gemeente heeft na een lange procedure een schikking getroffen met de aannemer Bot Bouw.

Daarnaast zijn er extra kosten in verband met een technische schouw die Spurd (exploitant van het Leeghwaterbad) door Sportfondsen Nederland BV heeft laten uitvoeren. Uit die schouw blijken een aantal gebreken die hersteld moeten worden aan de baden en de technische installaties. Het college adviseert de raad om in totaal maximaal EUR 551.080 te reserveren voor alle aan het Spurd-Leeghwaterbad uit te voeren werkzaamheden.

Zwembad open tijdens werkzaamheden
Dinsdag 28 september starten werkzaamheden aan het zwembad die voortvloeien uit de schikking met Bot Bouw. Het zwembad blijft zoveel mogelijk open voor publiek. Wel hebben bezoekers mogelijk wat ongemak door smallere of andere routes en enig lawaai. Spurd informeert tijdens de werkzaamheden het publiek via www.spurd.nl.

De kosten van de herstelwerkzaamheden en de aanpassingen hebben geen gevolgen voor de toegangsprijzen van het zwembad.