Politie Flevoland

Arrestaties in onderzoek bedreiging agenten en vernielingen in Almeerse Kruidenwijk

Almere, 29-09-2010 o Woensdagochtend zijn door rechercheurs van politie Flevoland (ART-9) op twee verschillende adressen in de Almeerse Kruidenwijk, twee jongens ( 16 en 17 jaar) aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid van vernieling en brandstichting aan het Saffraanplein/Rolklaverpad vorige week woensdag, alsmede bedreiging tegen Flevolandse politiemensen.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

In allevroegte werden de twee verdachten door rechercheurs van een speciaal hiervoor samengesteld onderzoeksteam, van hun bed gelicht. Na de arrestatie volgde het doorzoeken van de woningen van de twee minderjarige verdachten.

Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijkerwijs verband hebben met het incident van vorige week woensdag. Op diverse in beslag genomen goederen volgt forensisch- technisch onderzoek.

Het tweetal kwam in beeld na uitgebreid rechercheonderzoek, het horen van diverse getuigen en informatie van de wijkagenten. Het rechercheonderzoek, onder leiding van een officier van justitie, is nog in volle gang. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.