Politie Rotterdam Rijnmond

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Datum publicatie: 29-09-2010 13:29

27708_1.jpg SCHIEDAM- De politie heeft in samenwerking met Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam op dinsdag 28 september in een pand aan de Professor Kamerlingh Onneslaan een hennepkwekerij ontmanteld.

In de kelder van de woning werden 615 planten en drie kilogram aan gedroogde henneptoppen gevonden.

De hennepplanten en materialen voor de kwekerij zijn vernietigd. Stedin heeft het pand afgesloten van elektriciteit en gas.

In deze hennepkwekerij bleek ook weer hoe gevaarlijk het is om te gaan rommelen met de stroomvoorziening, de voedingskabel was erg warm en de transformatoren deels gesmolten. Dit maakt de kans op een brand erg groot.

Er wordt vaak gedacht dat het houden tot vijf hennepplanten is toegestaan. Dit is echter niet het geval; het hebben van vijf planten of minder is net zo verboden als het hebben van honderden planten. Het verschil is alleen dat er tot vijf planten geen strafrechtelijke vervolging plaatsvind. Bij zes planten of meer wordt men wel strafrechtelijk vervolgd. In alle gevallen volgt er een proces-verbaal en het inbeslag nemen van de planten.

Mocht u opmerken dat er in uw omgeving een hennepkwekerij zou kunnen zitten kunt u contact opnemen met:
De politie Rotterdam - Rijnmond op telefoonnummer 0900 - 8844 of met Toezicht en handhaving van de gemeente Schiedam op nummer 010 - 219 1455 of via Meld misdaad anoniem: 0800 - 7000
27708_2.jpg