Politie Groningen

Verdachte misdrijf Zuidbroek blijft vast zitten

Zuidbroek, 29-09-2010 o Door de Raadkamer is vandaag op basis van de resultaten van het onderzoek tot dusver besloten dat de 37-jarige verdachte van het misdrijf Zuidbroek voor 90 dagen in voorlopige hechtenis blijft.

Zaterdagmorgen 18 september werd de 37-jarige man uit Litouwen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling danwel poging beroving. Die ochtend werden op het station van Zuidbroek een 62-jarige man en een even oude vrouw met een houten voorwerp geslagen. Beiden moesten naar het ziekenhuis. De man ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Onderzoek

De politie startte na het incident een uitgebreid onderzoek. Iedereen die zich tussen 6.00 en 7.00 uur in de omgeving van het station Zuidbroek bevond is opgeroepen om zich te melden. Op deze oproep is minimaal gereageerd. Ook is via Twitter een reactie binnen gekomen. Deze reacties hebben nog niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek. Ook nu nog kunnen mensen die de bewuste ochtend bij het station waren, zich melden bij de politie. Dat kan via het reguliere telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Zoektocht langs het spoor

De woensdag na het incident is er een uitgebreide zoektocht gehouden in de omgeving van het station van Zuidbroek. Daarbij zijn twee stukken hout meegenomen voor onderzoek. Daarover zijn nog geen resultaten bekend. Het is onduidelijk of de stukken hout in verband kunnen worden gebracht met de mishandeling.

Kijk voor eerdere berichtgeving in het nieuwsdossier misdrijf station Zuidbroek.
Actuele dossiers

* Misdrijf station Zuidbroek

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig