Politie Brabant-Noord

Getuigen geweldsmisdrijf gezocht

Boxmeer, Vierlingsbeek, 29-09-2010 o De politie is dringend op zoek naar getuigen van een zwaar misdrijf gepleegd op maandag 27 september tussen 20.30 uur en 23.00 uur in een auto die in Boxmeer heeft gereden, op de A73 en in Vierlingsbeek.

Volgens de aangifte pikt een 21-jarige inwoonster uit Venray om 21.30 uur bij het station in Boxmeer een bekende van haar op die bij haar in de auto stapt. Dat betreft een donkerkleurige Alfa Romeo. Ze parkeert om 20.45 uur de auto op een oprit naast een autobedrijf gelegen aan Het Leucker in Boxmeer. De achterkant van de auto staat naar de school Het Palet gericht aan de overkant van de straat. In de auto escaleert het en pakt de man, een 23-jarige inwoner uit Roermond, de contactsleutel uit het contact. Hij stapt uit en trekt de vrouw uit de auto. De vrouw gilt en op dat moment ziet zij een fietser voorbijrijden die naar het vechtende stel kijkt. Dat betreft een man in donkere kleding. Ook ziet zij dat er een auto, vermoedelijk een grote Volvo, voorbijrijdt en nog meer fietsers. De verdachte duwt haar op de achterbank en stapt achter het stuur. Hij sluit de portieren met de centrale vergrendeling en het slachtoffer kan niet meer weg. De man rijdt met hoge snelheid weg en gaat via het Station naar de Spoorstraat. Op de rotonde van de Spoorstraat rijdt hij met hoge snelheid de Ingenieur Wagterstraat in. Op die rotonde heeft hij bijna een aanrijding.

Daarna rijdt hij naar de snelweg A73 waar hij met hoge snelheid in de richting van Venray rijdt. Plotseling remt hij hard en komt bijna tot stilstand op de rechterrijstrook. Enkele auto's achter hem toeteren en seinen omdat het levengevaarlijke situatie is op dat moment. De vrouw wordt mishandeld en bedreigd.

De verdachte rijdt verder en gaat via de Parallelweg naar het Station in Vierlingsbeek. Voordat ze daar zijn stopt hij weer midden op de rijbaan van de Parallelweg en trekt hij het slachtoffer uit de auto. Ze wordt wederom ernstig mishandeld. Op dat moment ziet het slachtoffer dat er een auto langs hun rijdt die om de Alfa Romeo heen moet rijden omdat die midden op de weg staat. Ze denkt dat het een BMW is.

De verdachte stapt weer in een rijdt verder naar het station in Vierlingsbeek. Daar stapt hij uit. Het slachtoffer weet snel achter het stuur te gaan zitten en scheurt weg. De verdachte probeert haar tegen te houden en schopt tegen de auto. De vrouw belt de politie en met behulp van de politie Limburg-Noord en de Spoorwegpolitie wordt de verdachte korte tijd later aangehouden. Hij wordt aan het bureau in verzekering gesteld als verdacht van vrijheidsbeneming, poging tot doodslag en zware mishandeling en bedreiging.

Er zijn in de twee uur dat dit misdrijf duurde meerdere momenten geweest dat de aangeefster weet dat er getuigen zijn geweest van het incident. Deze getuigen wisten misschien niet dat ze getuigen waren van een misdrijf en de politie hoopt dat ze zich alsnog melden zodat de verdachte met succes voor de rechter gebracht kan worden. Ook zullen er mensen zijn die zich geërgerd hebben aan het rijgedrag van de dader in de donkerkleurige Alfa Romeo in Boxmeer, in Vierlingsbeek en op de snelweg. Ook deze mensen worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie in Boxmeer op nummer 0900-8844.